Писюр кюфтетата някои ги наричат голи сърми. Други правят асоциация със супата топчета с ориз и смятат, че двете рецепти си приличат – просто в едната кюфтетата са по-големи и сосът е повече.

Истината е, че писюр кюфте е нещо много апетитно и ако вие и домашните ви обичате „манджички“, яхнии и както Деан ги нарича „бабешки манджи“, сигурна съм, че тази рецепта ще ви допадне.

Рецептата за писюр кюфте, както и името и подсказва е турска и в този смисъл съм използвала телешка кайма. Вие обаче можете да направите кюфтетата от свински кайма или смес. Рецептата, която аз приготвих не е класическата, защото замених доматите с гъби.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg   Vashata_mesarnica

Вижте още:

Кюфтета на фурна с патладжани и домати

Ароматни кюфтета в кошнички от бекон

Пълнени патладжани със зеленчуци и кайма

Руладини от кайма с топено сирене и кисели краставички

Харесайте страницата ни във фейсбук – http://www.facebook.com/Merudia.bgPin It

Писюр кюфте

Pisyur_kyufte

От sheytanova

Публикувано на : 06/09/2015

  • Брой / порции: 4 порции

Писюр кюфтетата някои ги наричат голи сърми. Други правят асоциация със …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Каймата се осолява, добавя се черен пипер, чубрица, кимион, 1 кафена чаша ориз и 1 кафена чаша вода. Каймата се омесва добре и се оформят кюфтета.
  2. В загряното олио се задушава лука и нарязаните на ситно гъби. Прибавя се 1 дафинов лист, накъсан на 3. След като зеленчуците омекнат се заливат с вода (около 3 ч.ч.).
  3. Добавят се кюфтетата, които по желание можете да оваляте в брашно (аз пропуснах). Добавя се червен пипер, чубрица, сол. Оставяте да се сварят кюфтетата (водата не трябва да завира).
  4. Поднасят се с нарязан магданоз.

    WordPress Recipe Plugin by ReciPress