Pita_slanze_oformiane

Вече съм ви показвала два варианта за оформяне на питка слънце – вариант 1 на пита слънце и вариант 2. Рецептата за тестото за питката можете да вземете от горните две рецепти, а сега ще се спра по-подробна на оформянето на самата питка.

След като се замеси тестото, се оставя да втаса в топло помещение докато удвои обема си. Аз лично пека питката в сравнително малка тава и разделям тестото на 9 топки. Едната топка (тази, която ще използвам за охлювчето в средата) на питката слънце може да е малко по-голяма.

Разточвам продълговати ивици от всяка една от топките, намазвам ги с разтопено масло и натрошено сирене.

pitka_slanze_3

Навиват се на охлювче и се нареждат в кръг на малко разстояние от ръба на тавичката. в която ще се пече питката. Не е добре се да опира в ръба, защото като втаса така или иначе ще го допре. Тавичката е добре да е предварително намаслена.

Най-голямата топка се разточва и се слага в средата. След като изпечете питката, можете да я поднесете цяла или на парчета.

parcheta_pitka

Ако са ви харесали питките слънце можете да харесате страницата ни във Фейсбук – http://www.facebook.com/Merudia.bg

Pin It
0 отговори

Напиши коментар

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият отговор на Best Towel Warmer Reviews Отказ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *