Сигурно ще се зачудите каква е разликата между питка калцоне и пица калцоне… Разликата в случая е единствено в дебелината на блата. При пицата калцоне блатът е по-тънък, а при питката – по-дебел. Иначе плънката си е една и съща – можете да развихрите въображението си и да експериментирате с нея. Аз съм комбинирала зелена чушка, домат, кашкавал, шунка, сос барбекю. Можете да използвате вместо шунка – пилешко месо или някакъв колбас. А вместо кашкавал – добавете чедър, пармиджано или друг вид сирене. Зелената чушка може да бъде заменена с червена или нарязана на дребно тиквичка…

Рецептата за тесто вече съм я споделяла с вас – използвам рецептата за тесто за питка слънце, за това няма да я описвам отново. Можете да я намерите тук. За тази рецепта за калцоне правя половин доза от тестото (т.е. половината продукти, използвани в рецептата).Pin It

Питка калцоне

pitka_kalzone

От sheytanova

Публикувано на : 11/13/2012

  • Брой / порции: 3-4 порции

Сигурно ще се зачудите каква е разликата между питка калцоне и пица …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Втасалото тесто се разточва на кора с дебелина около 1 см.
  2. Кората се намазва със сосът барбекю и плънката се разпределя в едната половина на тестото.
  3. Тестото се прегъва на две и се пече в предварително загряна фурна на 180 градуса. Дъното на тавичката се намазва с олио.
  4. Пече се около 35 минути, но най-добре наблюдавайте питката, защото всяка печка пече различно.

WordPress Recipe Plugin by ReciPress