Сигурно ще се зачудите каква е разликата между питка калцоне и пица калцоне… Разликата в случая е единствено в дебелината на блата. При пицата калцоне блатът е по-тънък, а при питката – по-дебел. Иначе плънката си е една и съща – можете да развихрите въображението си и да експериментирате с нея. Аз съм комбинирала зелена чушка, домат, кашкавал, шунка, сос барбекю. Можете да използвате вместо шунка – пилешко месо или някакъв колбас. А вместо кашкавал – добавете чедър, пармиджано или друг вид сирене. Зелената чушка може да бъде заменена с червена или нарязана на дребно тиквичка…
Рецептата за тесто вече съм я споделяла с вас – използвам рецептата за тесто за питка слънце, за това няма да я описвам отново. Можете да я намерите тук. За тази рецепта за калцоне правя половин доза от тестото (т.е. половината продукти, използвани в рецептата).
Pin ItПитка калцоне

От 11/13/2012
Публикувано на :- Брой / порции: 3-4 порции
Сигурно ще се зачудите каква е разликата между питка калцоне и пица …
Необходими продукти
- 1/2 доза тесто за питка слънце http://merudia.bg/pita_slanze_vtori_variant/
- 3 с.л. сос барбекю
- 200-250 грама шунка нарязана на кубчета
- 1 зелена чушка нарязана на дребно
- 150 грама кашкавал + допълнително за настъргване
- 1 средно голям домат
- 1 щипка чубрица
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
- олио за намазване на тавата
Приготвяне
- Втасалото тесто се разточва на кора с дебелина около 1 см.
- Кората се намазва със сосът барбекю и плънката се разпределя в едната половина на тестото.
- Тестото се прегъва на две и се пече в предварително загряна фурна на 180 градуса. Дъното на тавичката се намазва с олио.
- Пече се около 35 минути, но най-добре наблюдавайте питката, защото всяка печка пече различно.
- Course: Основно ястие
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!