След сръбската скара вчера, забравям за месото поне за ден!
Дори и да сте на диета, дори и да избягвате тестени изделия трудно е изкушението от аромата, който се носи в кухнята след като излязат от фурната тези питки. Рецептата за тези солени питки с кашкавал става бързо, подходяща е както за закуска, така и към супи.
Сега ще ви дам рецепта за тесто за питки, от което ще излязат обаче мноооого питки. Ако искате да приготвите по-малко питки, просто „разбийте“ рецептата.
Pin ItПитки с топящ се кашкавал Recipe

От 09/02/2012
Публикувано на :След сръбската скара вчера, забравям за месото поне за ден! Дори и да сте …
Необходими продукти
- 200-250 грама кашкавал
- 1 кг брашно
- 20 гр прясна мая
- 2 ч.л. сол
- 500 мл вода леко топличка
- 1/2 ч.л. захар
Приготвяне
- Маята, заедно със захарта и няколко лъжици брашно се разтварят в малко вода и се оставят около 10-15 минути в топло помещение.
- После се добавят останалото брашно и водата и се замесва тесто.
- Оставя се на топло докато удвои обема си.
- От тестото се оформят топки, в които се слагат парченца кашкавал. По желание кашкавал се настъргва и върху питките.
- Пекат се в леко намаслена незалепваща тавичка около 30 минути на 180-190 градуса. Питките трябва да станат златисти отгоре.
- Поднасят се топли!
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!