След сръбската скара вчера, забравям за месото поне за ден!

Дори и да сте на диета, дори и да избягвате тестени изделия трудно е изкушението от аромата, който се носи в кухнята след като излязат от фурната тези питки. Рецептата за тези солени питки с кашкавал става бързо, подходяща е както за закуска, така и към супи.

Сега ще ви дам рецепта за тесто за питки, от което ще излязат обаче мноооого питки. Ако искате да приготвите по-малко питки, просто „разбийте“ рецептата.Pin It

Питки с топящ се кашкавал Recipe

pitki_s_topiasht_se_kashkaval

От sheytanova

Публикувано на : 09/02/2012

    След сръбската скара вчера, забравям за месото поне за ден!

    Дори и да сте …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Маята, заедно със захарта и няколко лъжици се разтварят в малко вода и се оставят около 10-15 минути в топло помещение.
    2. После се добавят останалото брашно и водата и се замесва тесто.
    3. Оставя се на топло докато удвои обема си.
    4. От тестото се оформят топки, в които се слагат парченца кашкавал. По желание кашкавал се настъргва и върху питките.
    5. Пекат се в леко намаслена незалепваща тавичка около 30 минути на 180-190 градуса. Питките трябва да станат златисти отгоре.
    6. Поднасят се топли!

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress