Ето, че не само черешите могат да бъдат пияни. С тази рецепта ще „напием“ крушите.

Ще ги обелим, ще ги сварим в червено вино, подправено с ароматни подправки и лимони и ще ги сервираме с топка карамелен сладолед, полят с редуцираното вино.

Рецептата за пияни круши е интересна и хубавото е, че можете приготвите десерта с крушите предварително и да сервирате студен.

Вижте още:

Шоколадов мус с кафе

Кокосова торта с бисквити и череши

Френско клафути с череши

Цитрусов тарт

Харесайте страницата ни във фейсбук – http://www.facebook.com/Merudia.bg

 Pin It

Пияни круши с карамелен сладолед

piyani_krushi_s_karamelov_sladoled

От sheytanova

Публикувано на : 04/15/2012

  • Брой / порции: 2 порции
  • Приготвяне : 3 часа минути

Ето, че не само черешите могат да бъдат пияни. С тази рецепта ще „напием“ …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Към виното се добавят захарта, канелените пръчки, индийското орехче, карамфила, бахара и нарязания на филийки лимон. Изсипва се и захарта и се разбърква.
  2. След като сместа заври се пускат обелените круши и се оставят за около 12-15 мин,
    Ако съдът, в който се варят е с по-широко дъно и виното не покрива изцяло крушите, необходимо е те внимателно да се обръщат.
  3. Крушите се оставят да престоят 4-5 часа във виното, за да станат максимално червеникави и да поемат аромата на подправките.
  4. Сервират се с топка карамелен сладолед, полят с виното.

WordPress Recipe Plugin by ReciPress