Ето и една импровизация на тема „пица маргарита“. Традиционно италианската маргарита се приготвя с моцарела, домати, нарязани на шайби и босилек (така цветово се оформя италианския флаг). На много малко места реално можете да намерите класическа пица маргарита. У нас най-често ще ви я сервират с кашкавал вместо моцарела и с доматено пюре вместо цели домати. Това определено не е оригиналът, но вкусът си е уникален.

Вместо да  месите тесто, можете да използвате арабска питка за блат. Така ще спестите време от приготвяне на тесто, втасване, печене и т.н. По желание можете да поръсите с пресен босилек, аз не го направих, защото не можах да намеря до нас вчера вечерта, когато приготвях импровизираната рецепта за пица. Можете да сервирате пицата като предястие с чаша от новото божоле, което излезе на 15 ноемви.

Ето още иде как да използвате арабските питки:

Арабски питки запечени със зехтин и пушен пипер

Чипс от арабска питка

Кладница върху арабска питкаPin It

Пица маргарита върху арабска питка

pizza_margarita_varhu_arabska_pitka

От sheytanova

Публикувано на : 11/17/2012

    Ето и една импровизация на тема „пица маргарита“. Традиционно …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Питките се намазват с доматеното пюре.
    2. По желание може да се поръсят с черен пипер или сух риган.
    3. Настъргва се кашкавал и се пече в предварително загряна фурна докато кашкавалът се запече.

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress