pizza_margarita_varhu_arabska_pitka

Ето и една импровизация на тема „пица маргарита“. Традиционно италианската маргарита се приготвя с моцарела, домати, нарязани на шайби и босилек (така цветово се оформя италианския флаг). На много малко места реално можете да намерите класическа пица маргарита. У нас най-често ще ви я сервират с кашкавал вместо моцарела и с доматено пюре вместо цели домати. Това определено не е оригиналът, но вкусът си е уникален.

Вместо да  месите тесто, можете да използвате арабска питка за блат. Така ще спестите време от приготвяне на тесто, втасване, печене и т.н. По желание можете да поръсите с пресен босилек, аз не го направих, защото не можах да намеря до нас вчера вечерта, когато приготвях импровизираната рецепта за пица. Можете да сервирате пицата като предястие с чаша от новото божоле, което излезе на 15 ноемви.

Ето още иде как да използвате арабските питки:

Арабски питки запечени със зехтин и пушен пипер

Чипс от арабска питка

Кладница върху арабска питка

Pin It

Пица маргарита върху арабска питка

pizza_margarita_varhu_arabska_pitka

От sheytanova Публикувано на : 11/17/2012

    Ето и една импровизация на тема "пица маргарита". Традиционно …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Питките се намазват с доматеното пюре.
    2. По желание може да се поръсят с черен пипер или сух риган.
    3. Настъргва се кашкавал и се пече в предварително загряна фурна докато кашкавалът се запече.

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress

      2 отговори
      1. Виктория
        Виктория says:

        Ето за това не се бях сетила. Най-простата пица, а най-вкусна лично за мен. На питка наистина би било добра идея, която смятам да изпробвам. Благодаря за съвета!

        Отговор
        • sheytanova
          sheytanova says:

          Радвам се, че ти е допаднала идеята, Виктория! И на мен пицата маргарита ми е една от най-любимите! Поздрави! Вили

          Отговор

      Напиши коментар

      Want to join the discussion?
      Feel free to contribute!

      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *