Ето и една импровизация на тема „пица маргарита“. Традиционно италианската маргарита се приготвя с моцарела, домати, нарязани на шайби и босилек (така цветово се оформя италианския флаг). На много малко места реално можете да намерите класическа пица маргарита. У нас най-често ще ви я сервират с кашкавал вместо моцарела и с доматено пюре вместо цели домати. Това определено не е оригиналът, но вкусът си е уникален.
Вместо да месите тесто, можете да използвате арабска питка за блат. Така ще спестите време от приготвяне на тесто, втасване, печене и т.н. По желание можете да поръсите с пресен босилек, аз не го направих, защото не можах да намеря до нас вчера вечерта, когато приготвях импровизираната рецепта за пица. Можете да сервирате пицата като предястие с чаша от новото божоле, което излезе на 15 ноемви.
Ето още иде как да използвате арабските питки:
Арабски питки запечени със зехтин и пушен пипер
Pin ItПица маргарита върху арабска питка

От 11/17/2012
Публикувано на :Ето и една импровизация на тема "пица маргарита". Традиционно …
Необходими продукти
- 3 арабски питки
- 5 с.л. доматено пюре
- 100 грама кашкавал настърган
Приготвяне
- Питките се намазват с доматеното пюре.
- По желание може да се поръсят с черен пипер или сух риган.
- Настъргва се кашкавал и се пече в предварително загряна фурна докато кашкавалът се запече.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Ето за това не се бях сетила. Най-простата пица, а най-вкусна лично за мен. На питка наистина би било добра идея, която смятам да изпробвам. Благодаря за съвета!
Радвам се, че ти е допаднала идеята, Виктория! И на мен пицата маргарита ми е една от най-любимите! Поздрави! Вили