Това е една рецепта за вегетариански мини пици с гъби печурки и кашкавал. Разликата с традиционните пици е в размера. В Италия малките пици можете да се продават навсякъде, а италианците ги наричат с галеното „пицетe”, а ако са съвсем малки – „пицетинe”.

Вижте още:

Мексиканска пица

Пица маргарита върху арабска питка

Тънка пица с лонганиса и моцарела

Харесайте страницата ни във фейсбук  – http://www.facebook.com/Merudia.bg

 

Пицетe с гъби

Пицети

От sheytanova

Публикувано на : 03/27/2012

  • Брой / порции: 16-18 пицети
  • Подготовка: 35 минути
  • Приготвяне : 20 минути
  • Готово след: 55 минути

Това е една рецепта за вегетариански мини пици с гъби печурки и кашкавал. …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Замесва се тесто от сухата мая, брашното, солта, захарта, зехтина и водата. Оставя се да престои 15 мин, след което се разточва блат с дебелина 1 см. Изрязват се кръгчета с диаметър 8-9 см, правят се дупки с вилица върху тестото и с помощта на четка се намазва с доматено пюре или прясно настъргани домати. Поръсва се с босилек и прясно смлян чер пипер. Гъбите се измиват добре с брашно и вода и се нарязват на тънко. Гъбите се слагат върху тестените кръгчета и се настъргва кашкавал.

    Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса до зачервяване на блата.

WordPress Recipe Plugin by ReciPress