Крем сиренето Филаделфия си е истинска благинка! Ако се притеснявате, че не е особени диетично, можете да използвате за тази рецепта Филаделфия Light. С ароматните и апетитни плодове в този плодов десерт също се получава добре.

Може да приготвите десерта с Филаделфия, както със замразени горски плодове, така и с пресни – според вашите предпочитания и сезона.

Единственото, което трябва да направите е да загреете тиган, в който да сложите около 300 грама от плодовете, като към тях добавите 3-4 супени лъжици захар. Разбърквайте периодично докато плодовете се сгъстят.

През това време смесете крема сиренето (1 кутийка от 175 грама) с 2 с.л. заквасена сметана и 3 с.л. кисело мляко. добавете към сместа 2 с.л. пудра захар (ако желаете десертът да е по-сладък прибавете още) и разбъркайте добре. След като плодовете изстинат ги прибавете към сместа с крем сирене Филаделфия и разбъркайте.

Сервирайте плодовия десерт с крем сирене веднага или охладен – по ваше желание.

Вижте още:

Пана кота с ягоди и кисело мляко

Крем с къпини и бял шоколад

Харесайте страницата на merudia.bg във Фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

 Pin It