Водещото в тази рецепта е ароматът на арабската подправка заатар. Самата рецепта за хляба си е класическа – обогатено тесто с яйце – вода, мая, захар, сол и брашно + яйце. Това, което прави тези арабски питки атрактивни е заатар-ът и носещият се от него аромат на сумак.

Арабският хляб е изключително подходящ към всякакви видове крем супи, леки летни супи или просто да го потопите в така популярния в арабската кухня хумус или друг гъст сос.

В тази рецепта използвам прясна мая, но може да я замените и със суха мая.Pin It

Плоскък арабски хляб със заатар Recipe

plosak_arabski_hlyab_sas_zaatar

От sheytanova

Публикувано на : 09/15/2012

    Водещото в тази рецепта е ароматът на арабската подправка заатар. Самата …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Маята се разтваря в 1 кафена чаша топличка вода, като в нея се добавя и захарта.
    2. testo_za_аrabski_hlyab
    3. arabski_hlyab_zaatar
    4. izpechen_arabski_hlyab_sas_zaatar

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress