vinprom_pestera

Вчера беше отрито XXI-то издание на Винария в Пловдив. Винария 2013 е международното винаро-лозарско изложение и тази година ще се проведе в рамките на 3-6 април 2013 година.

Винария 2013 беше открита на щанда на българският винопроизводител Винпром пещера. Снощи 45 български и чужди винопроизводители се състезаваха в 6 категории за Златен ритон. Журито на Винария 2013 трябваше да опита над 340 вина.

Винпром Пещера грабнаха три приза „Златен ритон“ с вината „Домейн Пещера Совиньон блан Тракийска низина“ (белите вина от последна реколта), „Домейн Пещера розе Тракийска низина“ (розета от последна реколта) и „Домейн Пещера розе Тракийска низина 2010 г.“ (розета от по-стари реколти). „Version Каберне фран“ на Винзавод“ – Асеновград спечели ритон за червено вино от последна реколта.

Другият златен ритон на Винария 2013 отиде при Черноморско злато с „Каберне совиньон Тракийска низина 2007 г.“ в категорията червени вина от по-стари реколти. Най-доброто отлежало бяло вино според експертите на Винария се оказа „Авлудзена шардоне 2011“ на „Бойар“.

Международната изложба в панаира продължава до 6 април. Ще можете да разгледате изложението с компании от 13 страни. Ще опитате и вината на изложителите.

Вижте още:

Винени курсове у нас

Изба Марян – новото бижу на винения пазар у нас

Ясен Захариев: Не оставяйте отворена бутилка вино

Снимка: http://novanews.bg

Pin It
0 отговори

Напиши коментар

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *