Уловена в студените води на източния Атлантически океан, филето на рибата сайда е един достъпен избор за напълно натурално рибно филе, което може да бъде печено, пържено или панирано. Благодарение на лекия си вкус и липсата на мирис, филето сайда е подходящо и за хора, които не харесват риба или са чувствителни към нейния характерен аромат. Този риба е добра алтернатива на пилешкото месо и в много ястия успешно може да го замени.

Поширането на риба е процес, при който филето (най-често навито на руло) се вари във вряла вода или друга течност без да кипва. В тази рецепта рибата се пошира в зеленчуков бульон.

Филе от сайда можете да намерите в рибни магазини Пуерто Рибко.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Вижте още:

Филе от ципура със зелена салата с булгур и нар

Медена сьомга с пармезанови аспержи

Сьомгова пъстърва със сметана, синьо сирене и стафидиPin It

Поширана сайда с розмарин върху виолетово ризото

poshirana_saida_varhu_violetovo_rizoto

От sheytanova

Публикувано на : 12/03/2013

  • Брой / порции: 2 порции

Уловена в студените води на източния Атлантически океан, филето на …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Маслото и зехтинът се загрява и в тях се задушава нарязаният на ситно чесън. Прибавя се оризът и се разбърква. След това се добавя вермутът и се бърка докато течността се абсорбира.
  2. Прибавя се 1 ч.ч. бульон и се бърка докато течността се поеме. След това още 1 ч.ч. бульон. И така докато свърши целия бульон за ризотото (800 мл). Осолява се на вкус и се прибавя черен пипер (по желание) и стафидите.
  3. През това време добре размразените филета сайда се навиват на руло като се осоляват, поръсват се с черен пипер и по средата се слага по 1 клонка розмарин.
  4. Филетата се пошират в горещия зеленчуков бульон за десетина минути, изваждат се и се оставят да се отцедят върху решетка.
  5. Филето от риба се поднася върху ризотото.

    WordPress Recipe Plugin by ReciPress