Уловена в студените води на източния Атлантически океан, филето на рибата сайда е един достъпен избор за напълно натурално рибно филе, което може да бъде печено, пържено или панирано. Благодарение на лекия си вкус и липсата на мирис, филето сайда е подходящо и за хора, които не харесват риба или са чувствителни към нейния характерен аромат. Този риба е добра алтернатива на пилешкото месо и в много ястия успешно може да го замени.
Поширането на риба е процес, при който филето (най-често навито на руло) се вари във вряла вода или друга течност без да кипва. В тази рецепта рибата се пошира в зеленчуков бульон.
Филе от сайда можете да намерите в рибни магазини Пуерто Рибко.
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg
Вижте още:
Филе от ципура със зелена салата с булгур и нар
Медена сьомга с пармезанови аспержи
Сьомгова пъстърва със сметана, синьо сирене и стафиди
Pin ItПоширана сайда с розмарин върху виолетово ризото

От 12/03/2013
Публикувано на :- Брой / порции: 2 порции
Уловена в студените води на източния Атлантически океан, филето на …
Необходими продукти
- 2 броя филета от сайда
- 1/2 ч.ч. ориз виолетов
- 3 литра зеленчуков бульон 800 мл за ризотото, а останалия бульон - за поширане
- 2 клoнки розмарин
- 2 скилидки чесън
- 2 с.л. зехтин
- 1 с.л. масло
- черен пипер на вкус
- сол на вкус
- 50 грама стафиди
- 50 мл вермут
Приготвяне
- Маслото и зехтинът се загрява и в тях се задушава нарязаният на ситно чесън. Прибавя се оризът и се разбърква. След това се добавя вермутът и се бърка докато течността се абсорбира.
- Прибавя се 1 ч.ч. бульон и се бърка докато течността се поеме. След това още 1 ч.ч. бульон. И така докато свърши целия бульон за ризотото (800 мл). Осолява се на вкус и се прибавя черен пипер (по желание) и стафидите.
- През това време добре размразените филета сайда се навиват на руло като се осоляват, поръсват се с черен пипер и по средата се слага по 1 клонка розмарин.
- Филетата се пошират в горещия зеленчуков бульон за десетина минути, изваждат се и се оставят да се отцедят върху решетка.
- Филето от риба се поднася върху ризотото.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
М да и това го опитах и беше страхотно 🙂
удоволствие е да опитвам всичките ти гозби 🙂
Хайде скоро пак! 🙂