Ето какво приготвих днес за хапване. Рецептата е изключително подходяща за сезона. Пресни картофи има навсякъде, копър също. Важното е да използвате качествено масло за готвене. В случая за рецептата с пресни картофки използвах масло на Маджаров. Това е маслото, което използвам за голяма част от рецептите, в които се слага масло. Препоръчвам го!
Та, как да приготвим пресните картофи! Единственото, което трябва да направите е да почистите пресните картофи, да ги измиете добре и след това ако са малки – да се сложат цели, а ако са по-едри да се нареждат на парчета (на хапки). В моя случай аз нарязах пресните картофи на две половинки.
Осоляват се, поръсват се с черен пипер и с копър. Отгоре се слагат парченца масло.
Налива се малко вода на дъното на тавичката за печене. Покрива се с фолио и се пече първо 25 минути с фолио, след което можете да махнете фолиото, за да се запекат картофките на фурна.
Поднесете ги с чаша охладено вино или чаша бира – по ваше желание!
Вижте още:
Пресни картофи с парченца наденица на фурна
Шпикован свински джолан на фурна с пресни картофи
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg
Pin It
Не става за пости – има масло.
Рецептата английска ли е.
Добра рецепта, но 25 минути са абсолютно недостатъчни за опичането на картофите, били те и пресни!
Моля допишете в рецептата на колко градуса на ги пека картофите?