Ето какво приготвих днес за хапване. Рецептата е изключително подходяща за сезона. Пресни картофи има навсякъде, копър също. Важното е да използвате качествено масло за готвене. В случая за рецептата с пресни картофки използвах масло на Маджаров. Това е маслото, което използвам за голяма част от рецептите, в които  се слага масло. Препоръчвам го!

Та, как да приготвим пресните картофи! Единственото, което трябва да направите е да почистите пресните картофи, да ги измиете добре и след това ако са малки – да се сложат цели, а ако са по-едри да се нареждат на парчета (на хапки). В моя случай аз нарязах пресните картофи на две половинки.

Осоляват се, поръсват се с черен пипер и с копър. Отгоре се слагат парченца масло.

Налива се малко вода на дъното на тавичката за печене. Покрива се с фолио и се пече първо 25 минути с фолио, след което можете да махнете фолиото, за да се запекат картофките на фурна.

Поднесете ги с чаша охладено вино или чаша бира – по ваше желание!

Вижте още:

Пресни картофи с парченца наденица на фурна

Шпикован свински джолан на фурна с пресни картофи

Харесайте страницата ни във фейсбук - https://www.facebook.com/Merudia.bg

 Pin It