Петя Керанова, авторът на кулинарния блог http://petyakeranova.blogspot.com/ ми отправи приятелско предизвикателство, като ме включи в своя списък с кулинарните блогъри и ми зададе 10 въпроса. Много мило! Благодаря Петя!

1. Какво очаквате от блога си?

Основното, което очаквам от блога си е да „запаля“ повече от моите приятели и читатели да влязат в кухнята и да експериментират. Както се вижда старая се да показвам храната по начин, по който се поднася в голяма част от българските семейства.

2. Кое е любимото Ви за приготвяне ястие?

Любимите ми ястия варират според сезона, времето, което имам за готвене и настроението ми. Улавям се, че изключително много обичам да приготвям десерти, защото любимите ми хора просто обожават сладко.

3. На каква музика обичате да се „вихрите“ в кухнята?

Най-често докато готвя слушам радио. През последните месеци слушам най-вече БГ радио.

4. За кого сте вдъхновен/а да сготвите = да творите?

Най-вече ме вдъхновява да готвя за годеника си. Също така и когато знам, че ще ни гостуват приятели обичам да се раздавам в кухнята.

5. Какво Ви е отношението към експериментите с черпак в ръка?

Изключително и само позитивно! За да експериментира в кухнята обаче, човек трябва да има поне малко опит и да познава добре продуктите и техниките за приготвянето им…

6. Как бихте поднесли следобедния чай?

За жалост у нас няма изградена „чаена култура“, но ако се наложи да поднеса следобеден чай, той би бил акомпаниран от маслени бисквити, които се топят в устата или пък френски мадлени.

7. Кое кътче от Родината Ви е любимо?

Вчера се върнах от Созопол и съм влюбена в този град – особено вечер, разходките в Стария град и най-вече особено ми харесва атмосферата на заведенията около крепостната стена. Има още много в графа „любими“, но това е „най-прясното“ в съзнанието ми.

8. Какво е мнението Ви за диетите?

Смятам, че е по-добре човек да се храни балансирано, отколкото да се лишава. В този смисъл вярвам, че комбинацията от качествена храна и спорт е рецептата към качествен живот.

9. Какво четете?

Knigi_gotvene

За добро или лошо съм „всеядна“, когато стане въпрос за четене. В момента чета паралелно 3 книги – „Сестри Палавееви“ на Алек Попов, „Битието“ на Владимир Зарев и „Откат“ на Захари Карабашлиев. По отношение на храна и готвене всеки месец си купувам и чета списание Меню, а последната книга на тема „готвене“ беше „Поверително от кухнята“ на Антъни Бурдейн.

10.Мъжете или жените са по-добри кулинари?

Трудно е да се даде еднозначен отговор. По отношение на организираност и рационалност, навярно мъжете са по-добри, но по отношение на презентиране на храната, комбинации, съчетание на аромати и вкусове вярвам, че жените имат превес…

Аз на свой ред искам да предизвикам други кулинарни блогъри и мои приятели, които имат отношение към храната да приемат предизвикателството и да отговорят на същите 10 въпроса:

1. Какво очаквате от блога си?
2. Кое е любимото Ви за приготвяне ястие?
3. На каква музика обичате да се „вихрите“ в кухнята?
4. За кого сте вдъхновен/а да сготвите = да творите?
5. Какво Ви е отношението към експериментите с черпак в ръка?
6. Как бихте поднесли следобедния чай?
7. Кое кътче от Родината Ви е любимо?
8. Какво е мнението Ви за диетите?
9. Какво четете?
10.Мъжете или жените са по-добри кулинари?

А предизвиканите са:

Татяна Михова – http://cookingtiki.com/bg/

Инес Субашка – http://www.inspiredfitstrong.com/bg/category/recepies/

Мария – http://www.mycookingbookblog.com

Екатерина – http://mycandykitchen.blogspot.com

Живко – http://kinoata.com/

Дони – http://donkaedreva.com/

Ясен – http://blog.casarosa-bulgaria.com/

Роси – http://kulinarenelixir.blogspot.com/

Ками – http://www.ninakova.eu/ – най-добрият крем карамел maker сред приятелите ми (казват!!!) 🙂

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

5 отговори
 1. Петя Керанова
  Петя Керанова says:

  Благодаря Ви, Виолета. Беше ми много интересно да прочета отговорите Ви. И как ми се приходи в Созопол… А пък как ми се дочетоха книгите, които четете… Ами Вие следите всичко ново, което излиза. А пък с маслените бисквитки и френските мадлени ме спечелихте завинаги. И аз Ви благодаря !

  Отговор
 2. Candy
  Candy says:

  Вили, с голям интерес прочетох споделеното и да ти кажа честно много ме очарова! Но ти си такава, позитивна, слънчева, прекрасна! Дори и от кратката ни среща на живо, успях да доловя позитивното ти излъчване! Благодаря ти за вниманието и приемам предизвикателството!:)

  Отговор
  • sheytanova
   sheytanova says:

   Благодаря ти за положителната оценка 🙂 С нетърпение чакам и следващото събитие, на което ще се видим. Поздрави! Вили

   Отговор

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] Мен покани Вили (Виолета Шейтанова) от блога Мерудия (http://merudia.bg/priatelsko_predizvikatelstvo/ ). Отговарям на нейните въпроси и предизвиквам на свой […]

Напиши коментар

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *