Съвети за приготвяне на паста – това е една амбициозна поредица от видео материали, които съм си наумила да заснема с помощта на моите приятели от O’live – заведение за здравословна и бързо приготвена храна.

Идеята на тези клипчета е да ви дам няколко практически съвети при готвенето на паста. Първият от тях е свързан с подбора на подходяща тенджера за варене на пастата, независимо каква е тя – прясна или суха; букатини, спагети, талиателе или фетучини.

Ако трябва да обобщя клипчето – за да приготвите правилно пастата, трябва да използвате възможно по-голяма тенджера. Правилото е – на 100 грама паста се слагат 1 литър вода и 1 ч.л. сол. Задължително спагетите или другите видове паста, които сте подбрали трябва да се потопят във вряща, а не студена вода.

Има специални тенджери за варене на паста, при които пастата се отцежда изключително лесно. Такава тенджера използват в O’live и имам възможност да ви я покажа и на вас 🙂 За повече подробности – изгледайте видеото.