Предлагам ви една супа, която носи пролетно настроение и обикновено след като приготвя първата агнешка супа за годината – скоро след това идва време да прибирам ботушите и зимните якета на високо. Какво по-хубаво от това!
Дойде сезонът на агнешкото с други думи. Ето едно предложение за супа от агнешки набор. Добре е да се подбере по-малък комплект, макар стандартно в месарниците комплектите да са около 1.5 кг. Все пак – ако комплектът е голям, можете да използвате част от него, а другата да замразите за друга агнешка супа или да го използвате за дроб сарма.
Вижте още:
Пилешки дробчета с лук и домати
Пилешки дробчета с нар по ливански
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg
Пролетна супа от агнешки набор

От 02/05/2020
Публикувано на :Предлагам ви една супа, която носи пролетно настроение и обикновено след …
Необходими продукти
- 800 грама Комплект агнешки набор черен дроб, бял дроб, черва, сърце, далак, було, бъбреци
- 1 ч.ч. ориз
- 1-2 броя морков
- 1 червена чушка
- 1 зелена чушка
- 1 връзка пресен лук
- 1 глава стар лук
- няколко стръка магданоз
- 1 с.л. девисил сух
- 1/2 с.л. ронена чубрица
- черен пипер на вкус
- 1 дафинов лист
- сол на вкус
- 2 с.л. олио или зехтн
- 2 броя яйца
- 400 грама кисело мляко
Приготвяне
- Агнешкият комплект се попарва във вряща, подсолена вода, в която има няколко зърна черен пипер и един дафинов лист.
- Бульонът се отпенва. Комплектът се изважда да се отцеди и да изстине, след което се нарязва на ситно.
- Връща се в прецедения и врящ бульон. Прибавят се нарязаните лук, чушки, морков и олиото. След като поврат малко се добавя и оризът.
- Готовата супа се застройва с две яйца и една кофичка кисело мляко. Слагат се и подправките по желание.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!