Все повече зеленина има по пазарите. Отдавна всъщност има коприва, но от гръцката, нашата излезе наскоро.
От деца вярвам и на вас са казвали -„Яж коприва, много е полезна, съдържа желязо!“. И това е самата истина. Много хора я използват за чай и подценяват кашите, супите и апетайзерите с коприва.
По тази причина искам да ви дам една идея за рецепта за пролетно предястие с коприва. Можете да използвате рецептата с коприва, както за апетайзър, така и като гарнитура към основното ястие.
Пролетно предястие с коприва, печени чушки и синьо сирене Recipe

От 05/01/2012
Публикувано на :- Подготовка: 35 минути
Все повече зеленина има по пазарите. Отдавна всъщност има коприва, но от …
Необходими продукти
- 400 грама прясна коприва
- 3 червени печени пипера обелени
- 100 грама овче сирене натрошено
- 2 с.л. магданозено песто
- 2 скилидки чесън
- 100 грама доматено пюре
- 1 домат
- 1 с.л. прясно нарязан копър
- прясно смлян черен пипер
- 1/3 ч.л. босилек сух
- 1 шепа смлени орехи
- синьо сирене за поръсване
Приготвяне
- Копривата се запарва в подсолена вряла вода, след което се изважда, отцежда се и се потапя в лед, за да запази зеления си цвят. Накълцва се на дребно.
- Двете скилидки чесън се обелват и смачкват. Доматът и печените чушки се нарязват на малки парченца.
- Всички съставки без синьото сирене се объркват добре.
- Предястието се поднася студено, поръсено отгоре с натрошено синьо сирене.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!