Все повече зеленина има по пазарите. Отдавна всъщност има коприва, но от гръцката, нашата излезе наскоро.

От деца вярвам и на вас са казвали -„Яж коприва, много е полезна, съдържа желязо!“. И това е самата истина. Много хора я използват за чай и подценяват кашите, супите и апетайзерите с коприва.

По тази причина искам да ви дам една идея за рецепта за пролетно предястие с коприва. Можете да използвате рецептата с коприва, както за апетайзър, така и като гарнитура към основното ястие.

 

Пролетно предястие с коприва, печени чушки и синьо сирене Recipe

proletno_prediastie_s_kopriva_domati_pecheni_chushki_i_sinio_sirene

От sheytanova

Публикувано на : 05/01/2012

  • Подготовка: 35 минути

Все повече зеленина има по пазарите. Отдавна всъщност има коприва, но от …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Копривата се запарва в подсолена вряла вода, след което се изважда, отцежда се и се потапя в лед, за да запази зеления си цвят. Накълцва се на дребно.
  2. Двете скилидки чесън се обелват и смачкват. Доматът и печените чушки се нарязват на малки парченца.
  3. Всички съставки без синьото сирене се объркват добре.
  4. Предястието се поднася студено, поръсено отгоре с натрошено синьо сирене.

WordPress Recipe Plugin by ReciPress