Пуешките пържоли на фурна са алтернативен начин всъщност как да приготвим пуешки бутчета. Единственото, което трябва да направите предварително е да обезкостите пуешкото бутче или да помолите в месарницата, от която пазарувате да го направят вместо вас. В добрите месарници, където се предлага пуешко месо никога няма да ви откажат. Има и места, където предлагат готово обезкостено пуешко месо от бутче. Тогава задачата ви става още по-лесна – единствено само трябва да подправите пуешкото месо и да приложите трика за приготвянето на размачканите картофи. Вижте как се приготвят размачканите картофи по-долу.

Vashata_mesarnica

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Вижте още рецепти с пуешко месо:

Пуешки бутчета с гъби

Пуешки хапки на грил тиган

 

Пуешки пържоли с размачкани картофи на фурна

pueski-parjoli-s-razmachkani-kartofi-na-furna

От sheytanova

Публикувано на : 05/03/2014

    Пуешките пържоли на фурна са алтернативен начин всъщност как да …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Пуешките бутчета се обезкостяват и се поливат със сос Тариаки, сос Уорчестър, сол и шарен пипер. Обтриват се добре, за да могат подправките да попаднат навсякъде.
    2. Картофите се нарязват на парчета и се поръсват със сол и шарен пипер.
    3. Месото и картофите се слагат в тавичка за печене, като се добавя и бирата.
    4. Покриват се с фолио за печене. Пекат се около 45 минути в предварително загрята фурна на 170 градуса.
    5. След това фолиото с емаха и се запича за още няколко минути. Трябва да остане малко сосче на дъното на тавата. Ако случайно течността се е изпарила долейте малко вода и върнете отново във фурната.
    6. Като е изпечено ястието картофите се изваждат и се оставят да се поохладят (да могат да се пипат с ръце). Леко се смачкват с ръце и един по един се топят в сосчето.
    7. Ястието се поднася топло.

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress