Пуешките пържоли на фурна са алтернативен начин всъщност как да приготвим пуешки бутчета. Единственото, което трябва да направите предварително е да обезкостите пуешкото бутче или да помолите в месарницата, от която пазарувате да го направят вместо вас. В добрите месарници, където се предлага пуешко месо никога няма да ви откажат. Има и места, където предлагат готово обезкостено пуешко месо от бутче. Тогава задачата ви става още по-лесна – единствено само трябва да подправите пуешкото месо и да приложите трика за приготвянето на размачканите картофи. Вижте как се приготвят размачканите картофи по-долу.
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg
Вижте още рецепти с пуешко месо:
Пуешки пържоли с размачкани картофи на фурна

От 05/03/2014
Публикувано на :Пуешките пържоли на фурна са алтернативен начин всъщност как да …
Необходими продукти
- 2 броя пуешко бутче
- около 600 грама картофи
- 1 с.л. сос Тариаки
- 1 с.л. сос Уорчестър
- шарен пипер на вкус
- 2 щипки сушена манатарка на прах
- 1 ч.ч. бира
- 2-3 с.л. зехтин
- сол на вкус
Приготвяне
- Пуешките бутчета се обезкостяват и се поливат със сос Тариаки, сос Уорчестър, сол и шарен пипер. Обтриват се добре, за да могат подправките да попаднат навсякъде.
- Картофите се нарязват на парчета и се поръсват със сол и шарен пипер.
- Месото и картофите се слагат в тавичка за печене, като се добавя и бирата.
- Покриват се с фолио за печене. Пекат се около 45 минути в предварително загрята фурна на 170 градуса.
- След това фолиото с емаха и се запича за още няколко минути. Трябва да остане малко сосче на дъното на тавата. Ако случайно течността се е изпарила долейте малко вода и върнете отново във фурната.
- Като е изпечено ястието картофите се изваждат и се оставят да се поохладят (да могат да се пипат с ръце). Леко се смачкват с ръце и един по един се топят в сосчето.
- Ястието се поднася топло.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!