Ако се чудите как да приготвите пуешко месо и по-точно пуешки бутчета, ето една сравнително лесна рецепта за пуешки бутчета на фурна. Аз лично предпочетох да премахна костта на бутчето и да го напълня с гъбената плънка. По този начин смятам, че пуешкото месо се овкусява много по-добре, отколкото, ако изпечем пуешките бутчета и отстрани в тавичката се задушат гъбите.

За да обезкостите лесно пуешкото бутче използвайте остър, къс нож и първо разрежете цялото бутче по дължина, като с острието се движите по продължение на костта. Правете къси движения с ножа. Конкретно при обезкостяването на пуешките бутчета ще са ви необходими остри домакински ножици или друг инструмент, с който да отрежете жилите.

За съжаление не във всяка месарница се продава пуешко месо, но в месарници Вашата месарница винаги има. Нещо повече – вече Вашата месарница предлага и доставка на месо по домовете – разгледайте сайта им и вижте какво предлагат. В месарницата можете да помолите да обезкостят пуешките бутчета вместо вас.

Vashata_mesarnica

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Вижте още:

Пуешки хапки на грил тиган

Пилешки бутчета в бекон

Пилешки бутчета със соев сос с гарнитура

Пилешки бутчета със сомак и чеснови белени домати

 Pin It

Пуешки бутчета с гъби

pueshko_butche_s_gabi

От sheytanova

Публикувано на : 11/07/2013

  • Брой / порции: 4 порции

Ако се чудите как да приготвите пуешко месо и по-точно пуешки бутчета, ето …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Обезкостените пуешки бутчета (4 бр.) се осоляват и се поръсват с прясно смлян шарен пипер (може и черен пипер по желание).
  2. Пънчетата на печурките се нарязват на ситно, заедно с 1/4 от останалите гъби.
  3. Задушават се в предварително загрения зехтин, докато омекнат. Прибавя се половината счукан чесън и половината магданоз. Добавя се сушената манатарка. Оставят се на котлона, докато омекнат. Бъркат се периодично.
  4. След като гъбите са готови с тях се пълнят обезкостените пуешки бутчета. Използват се клечки за зъби или здрав бял конец, за да се завърже месото така, че да има първоначалната си форма на бутче преди да се махне костта.
  5. Бутчетата се слагат в тавичка, заедно с бульона. Фурната е предварително загряна на 180 градуса.
  6. Бутчетата се пекат около 40-50 минути покрити с алуминиево фолио и след това се допичат до златисто за още около 15 минути.
  7. През това време останалите гъби се нарязват на по-едро и се задушават в зехтин, заедно с останалия чесън, магданоз. Осоляват се и се поръсват с шарен пипер.
  8. Гъбите се поднасят като гарнитура към топлите бутчета.

    WordPress Recipe Plugin by ReciPress