Рецептите с пилешко месо лесно могат да бъдат адаптирани и вместо пилешко месо да използвате в тях пуешко месо. Разбира се това важи не във всички случаи, но много често. Това с особена сила важи за рецептите, в които се използват пуешки гърди.

Рецептата за пуешки хапки се приготвя изключително бързо и това е едно от предимствата й. Все пак е добре да овкусите предварително пуешкото месо.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Вижте още:

Панирани пилешки гърди с кашкавал

Пилешки гърди в доматен сос

 Pin It

Пуешки хапки на грил тиган

pueshki_hapki_na_gril_tigan

От sheytanova

Публикувано на : 11/04/2013

  • Брой / порции: 40 хапки

Рецептите с пилешко месо лесно могат да бъдат адаптирани и вместо …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. 2 с.л. зехтин се смесва с шарения пипер (1 ч.л.) и червения пипер (1 с.л.) и със сместа се намазва нарязаното на кубчета пуешко месо (400 грама).
  2. Червените чушки се нарязват на парчета и заедно с пуешките хапки се нанизват на малки шишчета или на клечки за зъби.
  3. Пуешките хапки се запичат на предварително загрян грил-тиган. Добре е предварително леко да го намаслите.
  4. Хапките се запичат от всички страни и след като са готови се поръсват със ситно нарязан магданоз.

    WordPress Recipe Plugin by ReciPress