Пуешките бутчета трябва да се „готвят“ по-дълго време отколкото пилешките. По тази причина аз предварително леко ги посвърявам в подсолена вода и след това практически можете да приготвите всяка рецепта с пилешки бутчета и да ги замените с пуешките.

Така приготвих и пуешките бутчета с гъби и праз – като предварително ги сварих леко и след това в един плик за печене ги запекох заедно със зарзавата.

Вижте още идеи за рецепти за пуешки бутчета:

Пуешки бутчета с гъби

Пуешки пържоли с размачкани картофи на фурна

Пуешки бутчета целогодишно можете да си купите в София от магазини Вашата месарница. Vashata_mesarnica

Пуешко с гъби и праз

пуешко-с-гъби-и-праз

От sheytanova

Публикувано на : 01/19/2015

  • Брой / порции: 4 порции

Пуешките бутчета трябва да се „готвят“ по-дълго време отколкото …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Пуешките бутчета се посвъряват в подсолена вода.
  2. През това време се назрязва праза и печурките (ако са едри). Зеленчуците се смесват заедно с подправките, зехтина, виното, чесъна.
  3. Всички продукти, заедно с бутчетата се прехвърлят в плик за печене и се пекат около 40 минути в предварително загряна фурна на 180 градуса.

    WordPress Recipe Plugin by ReciPress