Пуешкото месо не е широко застъпено в иднийската кухня. Навярно относително високата цена на пуешкото филе го прави не толкова популярно, за сметка на други птичи меса като пилешкото например. За сметка на това пуешкото филе е изключително полезно, нежно и приятно на вкус, че си заслужава да се експериментира с него. Така наскоро експериментирах и с пуешко месо приготвих една грузинска рецепта – чахохбили с пуешко.
А ето сега и тази рецепта за пуешко филе с гарам масала.
Необходими продукти за пуешко с гарам масала:
1 кг пуешко филе
20 грама масала
сол на вкус
черен пипер на вкус
1 ч.л. сос уорчестър
200 грама заквасена сметана
2 с.л. гхи
2 с.л.олио
Начин на приготвяне на пуешко с гарам масала:
Пуешкото филе се марнова с олио, гарам масала, сол, сос уорчестър и черен пипер. Оставя се да поеме от подправките няколко часа в хладилник (може да го оставите и цяла нощ).
След това се запържва в сгорещеното гхи до придобиване на апетитен загар и готовност.
Прибавя се заквасената сметана и се бърка интензивно в рамките на 1-2 минути.
Поднесете пуешкото месо с малко сосче топло. Добър апетит!