Лютите чушлета винаги са присъствали на масата ми от дете. Баща ми ги обожава – сурови, печени, пукани, пържени… всякакви. Предлагам ви една рецепта за пукани чушлета с чесън. По желание можете да добавите повече или по-малко оцет. Аз лично предпочитам пуканите люти чушлета само с магданоз, без копър, но вие ги направете както предпочитате 🙂
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg
Пукани люти чушлета с чесън

От 09/20/2013
Публикувано на :Лютите чушлета винаги са присъствали на масата ми от дете. Баща ми ги …
Необходими продукти
- 200 грама люти чушки
- 2-3 с.л. олио
- 5-6 с.л. оцет
- сол на вкус
- 2-3 скилидки чесън
- няколко стръка магданоз
- няколко стръка копър по желание
Приготвяне
- Чушките се опукват на котлона (ако котлонът го позволява) или във фурната на висока температура.
- След това се оставят да изстинат и се заливат с олиото, оцета, смачканият чесън и солта.
- Аз лично прибавям и нарязан магданоз, По желание може да се добави и копър.
- Чушките се оставят в буркан, кутия или купа за поне няколко часа в хладилник, за да се овкусят добре.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
неустоима разядка
Радвам се, че разядката ви допада 🙂