Лютите чушлета винаги са присъствали на масата ми от дете. Баща ми ги обожава – сурови, печени, пукани, пържени… всякакви. Предлагам ви една рецепта за пукани чушлета с чесън. По желание можете да добавите повече или по-малко оцет. Аз лично предпочитам пуканите люти чушлета само с магданоз, без копър, но вие ги направете както предпочитате 🙂

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Пукани люти чушлета с чесън

pukani_ljuti_chushki

От sheytanova

Публикувано на : 09/20/2013

    Лютите чушлета винаги са присъствали на масата ми от дете. Баща ми ги …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Чушките се опукват на котлона (ако котлонът го позволява) или във фурната на висока температура.
    2. След това се оставят да изстинат и се заливат с олиото, оцета, смачканият чесън и солта.
    3. Аз лично прибавям и нарязан магданоз, По желание може да се добави и копър.
    4. Чушките се оставят в буркан, кутия или купа за поне няколко часа в хладилник, за да се овкусят добре.

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress