Обичам пресни равиоли и хубавото е, че вече могат да се намерят на все повече места у нас. Разбира се, има също и замразени, както и „сухи“, но на мен любима ми е прясната паста.

Всъщност равиолите са вид паста, която прилича на „пакетче“ вътре пълно с нещо (рикота, спанак, месо, риба). Предимството на равиолите е, че те имат вътре плънка и единственото, което се изисква от нас, за да ги приготвим е да ги сварим и да добавим сос. В зависимост от плънката на равиолите, можете да изберете сос. Аз купих равиоли със сушени домати, рикота и подправки и за това сметнах, че един сметанов сос би им дошъл много добре. И какво е италианска рецепта за паста без пармезан? 🙂 Разбира се, сложих пармезан както в соса, така и поръсих отгоре.

Вижте как правилно да сварите пастата.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Вижте още:

Ньоки с извара и спанак

Паста с пилешко и сметана

Паста с риба тон на фурна

Канелони с пиле и броколиPin It

Равиоли със сметана и пармезан

ravioli-sas-smetana-i-parmezan

От sheytanova

Публикувано на : 02/01/2014

    Обичам пресни равиоли и хубавото е, че вече могат да се намерят на все …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Равиолите се сваряват в подсолена вода според указанията на опаковката до степен ал денте.
    2. През това сметаната се загрява добре и се оставя да поври, за да се сгъсти съвсем малко. Прибавя се половината пармезан и се разбърква.
    3. Към соса се прибавят отцедените равиоли и ситно нарязаният магданоз.
    4. Равиолите се поднасят топли, поръсени с останалия пармезан.

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress