Обичам пресни равиоли и хубавото е, че вече могат да се намерят на все повече места у нас. Разбира се, има също и замразени, както и „сухи“, но на мен любима ми е прясната паста.
Всъщност равиолите са вид паста, която прилича на „пакетче“ вътре пълно с нещо (рикота, спанак, месо, риба). Предимството на равиолите е, че те имат вътре плънка и единственото, което се изисква от нас, за да ги приготвим е да ги сварим и да добавим сос. В зависимост от плънката на равиолите, можете да изберете сос. Аз купих равиоли със сушени домати, рикота и подправки и за това сметнах, че един сметанов сос би им дошъл много добре. И какво е италианска рецепта за паста без пармезан? 🙂 Разбира се, сложих пармезан както в соса, така и поръсих отгоре.
Вижте как правилно да сварите пастата.
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg
Вижте още:
Pin ItРавиоли със сметана и пармезан

От 02/01/2014
Публикувано на :Обичам пресни равиоли и хубавото е, че вече могат да се намерят на все …
Необходими продукти
- 250 грама равиоли пресни
- 150 мл сметана готварска
- 50 грама пармезан настъргани
- сол на вкус
- няколко стръка магданоз
Приготвяне
- Равиолите се сваряват в подсолена вода според указанията на опаковката до степен ал денте.
- През това сметаната се загрява добре и се оставя да поври, за да се сгъсти съвсем малко. Прибавя се половината пармезан и се разбърква.
- Към соса се прибавят отцедените равиоли и ситно нарязаният магданоз.
- Равиолите се поднасят топли, поръсени с останалия пармезан.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!