Основната разлика между био бульоните и традиционните бульони, които масово се използват у нас е, че всички зеленчуци, подправки и други съставки в био бульоните са от контролирано био производство. Подобно на традиционните, био бульоните обикновено представляват кубчета 6, 8 или 12 броя в една опаковка. Едно кубче се разтваря в половин литър вода.

Био бульонът служи за овкусяване на всякакъв вид ястия – аз последно овкусих пълнените камби с лимец с био бульон на Rapunzel.

Био бульоните най-често съдържат морска сол, мая, нехидрогенирано палмово масло, царевично брашно, мая, чесън, босилек, целина, девисил, магданоз, копър, куркума, зеленчуци. Зеленчуците са дехидратирани и могат да бъдат – лук, моркови, домати, пипер. Зеленчуците и подправките могат да са в различно съотношение.  Често био бульоните са без съдържание на глутен и мая, което ги прави предпочитани от вегетарианци, вегани и хора с непоносимост към глутена. Хубавото е, че на съдържат натриев глутамат и всички останали Е-та, които всячески се опитват все повече хора да избягват при хранене.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bgPin It