Миналата седмица сложих началното на новата рубрика за рецепти с кафе с интервюто на Силвена, която ми даде интересни идеи за готвене с кафе. Тъй като аз до сега никога не бях пробвала да готвя с кафе й предложих тя да приготви първата. Освен рецептат за ароматното ястие от рибърца с кафе и чили, научих и някои тънкости за кафето, което предлагат J0rdaniCafe. Ще си кажете – кафе като кафе! И аз така си мислех, но скоро ще ви разкажа подробно кое кафе за коя рецепта е подходящо.
В случая за тази рецепта за ребърца е използвано JordaniCafe BAR еспресо. То има високо съдържание на  арабика, което допринася за богатия вкус и аромат , придава привкус на сладост и завършеност.

Ребърца с кафе и чили Recipe

От sheytanova

Публикувано на : 09/03/2012

    Миналата седмица сложих началното на новата рубрика за рецепти с кафе с …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Олиото се загрява в тиган, ако разполагате с уок – използвайте него. Ребрата се овкусяват със сол и черен пипер и се запържват докато порозовеят от всички страни.
    2. По този начин ребърцата са „запечатани“ и така ще останат сочни.
    3. След като са готови се прехвърлят в тава за печене. Котлонът се намаля и в същата мазнина се слагат нарязаните на ситно лук и чесън.
    4. Оставят се докато омекнат. Добавя се чилито (или сос „Табаско“). Прибавят се кафето и виното. Посолява се и се оставя сместа да поври.
    5. Към подредените в тавата ребърца се прибавя соса. Завива се с алуминиево фолио и се пече около 1 ч. и 30 мин на 220 градуса. Тъй като всяка фурна пече различно, наблюдавайте ястието.
    6. Ще разберете, че свинските ребърца са готови, когато сосът поизври и месото се отделя лесно от кокала.
    7. Сосът останал от печенето може да се пасира и да се сгъсти с 1 ч.л. брашно (по желание).
    8. Поднася се с гарнитура от картофи с копър и стръкче магданоз.

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress