След като приготвих ребра от млечно теле с маслини преди няколко седмици, дойде време за нова рецепта с ребърца от млечно телешко. Реших този път да ги приготвя по по-мързелешки начин и просто си поръчах да ми доставят месото до дома с подправките, които си бях подбрала. Във Вашата месарница предлагат най-различни подправки на основата на зехтин и аз заложих на „барбекю“. Много ми допада ароматът на червения пипер и леко пушения аромат на ребърцата след като се овкусят с тази подправка и се овкусят. Принципно може да помолите в месарницата да овкусят месото вместо вас, но аз лично обичам да се „мацам“ и помолих отделно да ми донесат подправката. И така – поръчах ребърца от млечно теле, осолих ги леко, намазах ги с подправката и ги сложих в тавичка с малко вода да се пекат около 1 час в предварително загряна фурна. Първо покрити с фолио и след това за около 10  минути – без 🙂 И така – бърза вечеря 🙂 Отстрани метнах няколко гъбки с малко сол и масло за гарнитура 🙂

Реално необходимите продукти за рецептата за ребърцата за 4 порции са:

1,5 кг ребра от млечно теле

3-4 с.л. подправка на основата на зехтин барбекю

сол на вкус

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg  Vashata_mesarnica