Милинките са една от любимите ми закуски! Особено подходящи са за съботна или неделна закуска. Цялата къща започва да ухае на прясно изпечен хляб. Можете да поднесете милинките с айран, кисело мляко и въобше кой с каквото обича.

Имам една много сполучлива рецепта за сливенски милинки, която съм публикувала преди време. Нейното предимство е, че не изисква тестото да втасва няколко пъти, както при тази рецепта за милинки. Но изборът е ваш – дали да изберете рецептата за сливенските милинки или рецептата за милинки с кисело мляко!

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Вижте още:

Питки с топящ се кашкавал

Питки със сушени домати и пармезан

Пита слънце

Пита слънце – II вариантPin It

Рецепта за милинки с кисело мляко

recepta_za_milinki_s_kiselo_mlyako

От sheytanova

Публикувано на : 10/05/2013

    Милинките са една от любимите ми закуски! Особено подходящи са за съботна …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. В купа се слага 1/3 ч.ч. топла вода. Прибавят се захарта и натрошената мая + 1 с.л. брашно.
    2. Замесва се и се оставя около 20 минути маята да втаса.
    3. След това се добавя киселото мляко, сол и брашно до получаване на меко тесто (брашното се добавя по малко докато се постигне желаната мекота на тестото). То не трябва да е нито лепкаво, нито много твърдо.
    4. След като тестото е готово се оставя да втаса около 30 минути.
    5. От тестото се оформят 5-6 топки с еднаква големина. Всяка топка се разточва на дълга елипса и се нарязва на парчета с дължина около 30 см, дебелина 0,5 см и широчина – малко по-малко от тавата, в която ще печете.
    6. По средата се слага от плънката с яйце и сирене и се завива на охлюв. Всяка от хапките се нарежда в намаслената тава. Милинките се оставя да втасат около 20 минути.
    7. Маслото се загрява и в него се добавя галета и сол. Милинките се заливат с маслото.
    8. Пекат се на 170 градуса около 20-30 минути до готовност.

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress