Спомняте ли си онези хрупкавите, карамелени сусамки от детството? Когато нашите ми купеха сусамка, отхапвах парченце още докато бяхме в магазина (нещо, което не беше масово по онова време). Има сусамки, които се правят с мед, има и рецепти за сусамки, в които захарта се карамелизира. Аз ще ви покажа втората рецепта за сусамки.

За да станат хрупкави, се добавя малко оцет, сол, както и малко олио. След като сместа е готова, трябва да я изсипете върху равна повърхност (на плот, или тавичка(, покрита с хартия за печене. За да я изравните отгоре е най-добре да използвате шпатула, намазана с олио. Така няма сместа за сусамките да ви залепва по шпатулата.

Единствено трябва да намерите сусам и 20 минути, за да приготвите тази рецепта. Ако все още се чудите как се правят сусамки у дома, прочетете по-долу!

Харесайте страницата ни във фейсбук – http://www.facebook.com/Merudia.bgPin It

Рецепта за сусамки

Recepta_za_susamki

От sheytanova

Публикувано на : 04/05/2013

  • Брой / порции: между 10 и 20 парченца, в зависимост от дебелината и размера

Спомняте ли си онези хрупкавите, карамелени сусамки от детството? Когато …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Суровият сусам се запича на микровълнова фурна, докато зрънцата леко се зачервят. Периодично се разбърква.
  2. През това време захарта се оставя да се карамелизира в съд на котлона, без да се разбърква. По края на съда се налива водата (2-3 с.л.).
  3. След като захарта се карамелизира добре се прибавя солта, олиото и оцета. (Внимавайте, че пръска).
    caramel
  4. Разбърква се много бързо и се прибавя сусама.
  5. Разбърква се добре и сместа са излизва върху хартията за печене.
  6. С помощта на остър нож или нож за пица се нарязва на желани фигурки, след като изстине. По желание можете да използвате формички за дребни сладки.
    Recepta_za_susamki

    WordPress Recipe Plugin by ReciPress