Няма нищо по-прекрасно от домашно разточените кори за баница / тиквеник, но отнемат страшно много време. Затова ви предлагам тази рецепта за тиквеник с купени, готови кори.
Рецептата за тази баница с тиква всъщност е на майка ми и е това е едно от традиционните ястия, която тя слага на масата за Бъдни вечер.
Продуктите са за тава с диаметър 40 см.
А опитвали ли сте някога кори за баница Хармоника?
Не забравяйте да харесате фен страницата ни във Фейсбук – http://www.facebook.com/Merudia.bg
Вижте още:
Крем от тиква със стафиди и крем сирене
Пълнена тиква със сушени плодове и локум
Pin ItРецепта за тиквеник с готови кори

От 01/02/2013
Публикувано на :Няма нищо по-прекрасно от домашно разточените кори за баница / тиквеник, …
Необходими продукти
- 1 пакет кори за баница 400 грама
- 1 дребна тиква цигулка
- 1 ч.ч. орехи изчистени, натрошени
- 1 ч.л. канела
- 1 с.л. настъргана кора от лимон
- 2 пакетчета ванилия
- 1/2 ч.ч. захар може и повече да се сложи, както и да се замени с мед
Приготвяне
- Тиквата се настъргва и леко се запържва в загрято чисто масло. Прибавят се натрошени орехи и канела/настърган лимон и ванилия/.
- Подслажда се по желание със бяла, кафява захар или мед.
- Намазват се корите е чисто масло, слага се плънката и се навива на руло.
- Отгоре се поръсва леко с разтопено масло и се пече.
- Топла се поръсва с пудра захар е ванилия или леко се сиропира.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Запържването е абсолютно излишно! Опитайте, пак става чудесен!
Благодаря за идеята, Юлия! Ще пробвам да приготвя рецептата за тиквеник без да запържвам тиквата! Поздрави! Вили
И със сурова тиква става чудесна!
не съм правила до сега, но ще пробвам и ще си кажа мнението