Няма нищо по-прекрасно от домашно разточените кори за баница / тиквеник, но отнемат страшно много време. Затова ви предлагам тази рецепта за тиквеник с купени, готови кори.

Рецептата за тази баница с тиква всъщност е на майка ми и е това е едно от традиционните ястия, която тя слага на масата за Бъдни вечер.

Продуктите са за тава с диаметър 40 см.

А опитвали ли сте някога кори за баница Хармоника?

Не забравяйте да харесате фен страницата ни във Фейсбук - http://www.facebook.com/Merudia.bg

Вижте още:

Крем от тиква със стафиди и крем сирене

Печена тиква с мед и орехи

Пълнена тиква със сушени плодове и локумPin It

Рецепта за тиквеник с готови кори

tikvenik_s_gotovi_kori

От sheytanova

Публикувано на : 01/02/2013

    Няма нищо по-прекрасно от домашно разточените кори за баница / тиквеник, …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Тиквата се настъргва и леко се запържва в загрято чисто масло. Прибавят се натрошени орехи и канела/настърган лимон и ванилия/.
    2. Подслажда се по желание със бяла, кафява захар или мед.
    3. Намазват се корите е чисто масло, слага се плънката и се навива на руло.
    4. Отгоре се поръсва леко с разтопено масло и се пече.
    5. Топла се поръсва с пудра захар е ванилия или леко се сиропира.

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress