Дойде и времето на свежите зеленчуци, но ако не искате да се отказвате от месцето ви предлагам една вкусна рецепта за редено с кайма. Месото, което ползвате можете да бъде свинско, телешко или смес. Аз лично в случая съм използвала овкусена смес кайма от Вашата месарница. Вътре е с ароматни подправки, чубрица, лук…
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg
Редено с кайма

От 06/10/2015
Публикувано на :Дойде и времето на свежите зеленчуци, но ако не искате да се отказвате от …
Необходими продукти
- 600-700 грама кайма
- 2 малки тиквички
- 5-6 печурки
- 2-3 малки глави лук
- 2 червени чушки
- 2 зелени чушки
- 2-3 моркова
- 1 ч.л. чубрица
- 2 с.л. зехтин
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
- 2-3 с.л. бяло вино
Приготвяне
- Всички зеленчуци се нарязват на шайби. Каймата се омесва добре с яйцето (и ако не е подправена се добавя чубрица, лук, черен пипер, малко червен пипер, кимион, малко риган)
- От каймата се оформят малки кюфтенца, които се сплескват с длани (трябва да станат не много по-широки от зеленчуците). Зеленчуците и месото се нареждат в тавичка, както е показано на картинката.
- Поръсва се със солта и подправките и се добавя бялото вино.
- Покрива се с фолио и се пече около 30 минути. След това фолиото се маха и се допича за още 20-30 минути.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!