Предлагам ви една класическа рецепта за свинско със зеленчуци, но аранжирана по различен начин.
Ето още рецепти със свинско месо:
Бързи спагети с магданозено песто и свинско филе на ленти
Свински врат със соев сос на тиган
Свински гърди ма фурна с ориз и спанак
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg
Редено свинско

От 04/10/2012
Публикувано на :- Брой / порции: 4 Servings
- Подготовка: 20 минути
- Приготвяне : 60 минути
- Готово след: 1 час 20 минути
Предлагам ви една класическа рецепта за свинско със зеленчуци, но …
Необходими продукти
- 750 грама свинско месо от плешка или бут
- 1 тиквичка
- 2 броя лук
- 7-8 печурки
- 2 чушки различни цветове
- 2 едри моркова
- 1-2 стръка магданоз
- черен пипер
- 1 ч.л. кимион
- сол
Приготвяне
- Зеленчуците се нарязват на колелца, а свинското месо на парчета със същата големина. Месото се овкусява предварително със сол, прясно смлян чер пипер и кимион.
- Всички продукти се нареждат в кръг в йенска чиния или гювеч, като се редуват.
- Полива се със зехтин, накълцани на едро домати и се добавя накъсан на едро магданоз. Ястието се слага във фурната за 2 часа на умерен огън.
- Добре е да се поглежда отвреме-навреме и да се прецени дали трябва да се добави малко бульон. В общия случай месото пуска малко мазнина, а зеленчуците - сокче и не се налага добавянето на бульон.
- Сервира се като на всеки се слага от всеки от зеленчуците и свинското.
- Course: Основно ястие
- Skill Level: Easy
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!