Предлагам ви една класическа рецепта за свинско със зеленчуци, но аранжирана по различен начин.

Ето още рецепти със свинско месо:

Бързи спагети с магданозено песто и свинско филе на ленти

Роле от свински плешка

Свински врат със соев сос на тиган

Свински гърди ма фурна с ориз и спанак

Свински джолан в гювеч

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Редено свинско

svinsko_zelenchuzi_redeno

От sheytanova

Публикувано на : 04/10/2012

  • Брой / порции: 4 Servings
  • Подготовка: 20 минути
  • Приготвяне : 60 минути
  • Готово след: 1 час 20 минути

Предлагам ви една класическа рецепта за свинско със зеленчуци, но …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Зеленчуците се нарязват на колелца, а свинското месо на парчета със същата големина. Месото се овкусява предварително със сол, прясно смлян чер пипер и кимион.
  2. Всички продукти се нареждат в кръг в йенска чиния или гювеч, като се редуват.
  3. Полива се със зехтин, накълцани на едро домати и се добавя накъсан на едро магданоз. Ястието се слага във фурната за 2 часа на умерен огън.
  4. Добре е да се поглежда отвреме-навреме и да се прецени дали трябва да се добави малко бульон. В общия случай месото пуска малко мазнина, а зеленчуците – сокче и не се налага добавянето на бульон.
  5. Сервира се като на всеки се слага от всеки от зеленчуците и свинското.

WordPress Recipe Plugin by ReciPress