Харесвам заведения, които са създадени с идея, със замисъл. Ресторант „Павилион“ (намира се на ул. Оборище 37) определено е едно от тях. Като студентка във втори курс живеех на Оборище 55 и на мястото на сегашния ресторант „Павилион“ имаше китайски ресторант, от който понякога си купувах храна за вкъщи, когато лекциите ми приключваха късно. Бившият китайски ресторант е променен до неузнаваемост, новото заведение е изключително уютно, светло и приятно.

Допада ми, че почти всичко, което се случва в кухнята се вижда от посетители.

павилион

 

Харесва ми богатия винен лист и възможността да си поръчаш вино на чаша… Влюбена съм в обстановката, в кокетните масички и столове на самата улица Оборище, на които можеш да седнеш в обедната почивка и да похапнеш нещо вкусно и различно.

павилион-улица

Точно така направихме с Деан онзи ден. Ходихме да си правим ваксини за предстоящото ни пътуване до Индия и Шри Ланка в центъра по паразитни и заразни болести и се чудихме къде да похапнем за обяд. „Пуснахме“ се пеша по Оборище и си харесахме „Павилион“.

павилион-оборище-37

Дневното меню съдържаше 4 салати, едно предястие, една супа около 5-6 основни ястия, 2 вида десерти и няколко опции хляб.

дневно-меню-павилион

Аз се загледах в хладилниците с вино, но за жалост заради ваксините, които току-що си бяхме направили не можахме да опитаме нищо. Заложихме на бързо обяд – аз си избрах филе от треска със салата и сос тартар. Рибата имаше хрупкава коричка – точно както я обичам. а вътре филето беше стегнато и сочно. Салатата беше свежа, само сосът тартар беше една идея солен за моя вкус, но добре се комбинираше с рибата и гарнитурата.

Деан заложи на любимото му пиле с ориз и лапад.

пиле-с-ориз-и-лапад

Аз първоначално направих физиономия, защото изборът му ми се видя „скучен“, но всъщност когато поднесоха пилешкото с ориз и лапад останах приятно изненадана. Пилешкото месо беше на хапки, месото като че ли беше от бутче – доста по-различно от начина, по който аз правя пилето с ориз.

И така, накратко казано мястото е изключително приятно и силно го препоръчвам!

Чух, че приготвят една от най-добрите закуски в София, така че следващия път ще опитам 🙂

Ресторант Павилион

София, ул. Оборище 37

0876 16 70 80

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

 

Вижте още:

Чинечита

Ракия бар Ракета

Ресторант Хеброс – Пловдив

 

 

 

3 отговори
  1. Камелия
    Камелия says:

    С моя Деян сме ходили няколко пъти на закуска там, пържените филийки с мед са страшни, почти толкова вкусни като моите 🙂

    Отговор
  2. Веси
    Веси says:

    На София Диша, което се проведе преди няколко дена на Оборище, си взех плодов сок за 4.20 от този павилион. Без преувеличение, сокът се състоеше от 60-70% лед, вода и съвсем малко концентрат.
    Това си е абсолютна подигравка с клиента. Да не говорим, че изобщо не ме попитаха искам ли лед.

    Отговор

Напиши коментар

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *