Ако се чудите как се пържат калмари, така че да станат крехки и в същото време панировката да бъде хрупкава, трябва да знаете, че има няколко трика. На първо място след като почистите калмарите трябва да ги нарежете на колелца с дебелина около 2 см.

Ако калмарите обаче са замразени трябва предварително да ги размразите добре. И в двата случая – пресни или замразени ги оставете да се отцедят добре в гевгир. Не трябва да има никаква вода по тях, парченца лед или да са ледено студени, защото като се пържат олиото ще смени лесно температурата си и няма да постигнете желания резултат.

Другата тънкост е самата панировка. Вместо да използвате само обикновено, бяло брашно – направете смес 50:50 бяло брашно о царевично брашно. Добавете към панировката и малко сол. Пържете на малки порции.

Вижте още рецепти с калмари:

Калмари в доматен сос

Пълнени калмари с ориз и спанак

 

Рецепта за пържени калмари

пържени-калмари

От sheytanova

Публикувано на : 09/06/2014

    Ако се чудите как се пържат калмари, така че да станат крехки и в същото …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Калмарите се почистват, измиват и се оставят да се отцедят добре в гевгир, като на няколко пъти се разклаща гевгира, за да падне водата.
    2. Калмарите се нарязват на шайби с дебелина около 1-2 см. (може и по-дебели, може и по-тънки). Ако използвате бейби калмари -изпържете ги цели.
    3. Мазнината се загрява много добре.
    4. Каламрите се овалват в сместа от двете брашна и сол.
    5. Пържат се в силно сгорещеното олио и след това се изваждат върху домакинска хартия, за да се отцеди мазнината.
    6. Поднасят се топли.

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress