Колкото повече вида риба сложите в една рибена чорба, толкова по-богата на вкусове ще бъде тя! Аз обаче искам да ви покажа една рецепта, която е само с един вид риба – сьомга и интересният вкус на чорбата идва от букета зеленчуци към рибата.

Рибена чорба със сьомга Recipe

ribena_chorba_sas_siomga

От sheytanova

Публикувано на : 07/23/2012

    Колкото повече вида риба сложите в една рибена чорба, толкова по-богата …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Хрилете се отстраняват, главата от сьомга се измива добре. Оставя се да се свари в подсолена вода около 20 минути.
    2. През това време всички зеленчуци се нарязват на еднакво големи кубчета. В 2-3 супени лъжици зехтин се слага първо чесъна, а след това и останалатите зеленчуци докато омекнат. Осоляват се леко.
    3. Главата от сьомга се обезкостява и месото се добавя към зеленчуците.
    4. Бульонът, в който е вряла рибата се прецежда и всички продукти се прибавят към него. Рибната супа се подправя се с девисил.

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress