Така както можете да направите зеленчукови шишчета или шишчета от свинско или пилешко месо, така можете да приготвите и шишчета от риба. Предлагам ви рибните шишчета да ги направите от рибно филе. Особено подходящо за шишчета е месото на сьомгата и на белия амур.

Как да направим шишчета от риба?

Вземете едно парче филе от бял амур и ако са останали някакви костици ги отстранете с пинцета. После сам трябва да нарежете рибата на малки кубчета с големината на 1 хапка или по ваше желание може да са малко по-големи. Рибата се осолява, поръсва се прясно смлян черен пипер и се нанизва на дървени шишчета. Такива тънки дървени шишчета може да намерите и да си купите от големите супер маркети или от магазините за домашни потреби.

По желание може със съвсем малко мазнина да намажете рибата преди да я запечете от всички страни на оребрен тиган.

Поднася се топла. По желание към рибните шишчета можете да поднесете картофена салата или сос тартар, които сме препоръчвали за гарнитура към други рибни ястия.

Ето и още една рецепта за бял амур.

Харесайте страницата ни във фейсбук – http://www.facebook.com/Merudia.bgPin It