За рецептата за роле от свинска плешка ви е необходимо обезкостено месо от свинска плешка (около 1,200 грама). За целта свинското месо трябва да е добре изтънено. , за да може да се овкуси добре и след изпичането да стане крехко. По отношение на плънката можете да използвате единствено микс от подправки по ваш вкус, а може също и да заложите на плънка с гъби, праз, топено сирене, кисели краставички, зеленчуци, бекон и каквото още се сетите.  Ако приготвяте плънка с гъби или зеленчуци е добре преди това да ги задушите в мазнина и след това да ги използвате за плънка, а не да ги слагате директно сурови. В добрите месарници можете да помолите те да ви подберат месо, което е подходящо за роле и да ви го разрежат по подходящия начин. Аз така направих. От Вашата месарница ми подариха и подправка за ролето на мастна основа. Получи се изключително приятно заради добре балансираните подправки в микса.

Ето как се приготвя ролето от свинска плешка с подправки:

Оформяте свинската плешка на тънко парче, подходящо да бъде навито на руло. Окрехкотявате леко (с окрехкотител за месо или с чук като внимавате месото да не се разкъса). Осолявате леко и поръствате с черен пипер.

svinska_pleshka_role

След това плешката се поръсва с избраните подправки (чубрица, кимион, розмарин, кимион, червен пипер – кой каквито подправки обича). Аз лично намазах плешката с микс на маслена основа със средиземноморски подправки.

prigotviane_na_svinska_pleshka

След това свинската плешка се навива на руло и се завързва с бял памучен конец.

svinska_pleshka_rulo

Ролето от свинската плешка се пече около 2 часа в предварително загряна, умерена фурна. Може да се сервира както топло, така и студено.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg  Vashata_mesarnica

Вижте още:

Заешко роле със сушени домати

Пилешко руло с прошуто и омлет със соев сос

Редено свинско