Сигурно се чудите откъде идва лимоновия аромат в тези сладки, при положение, че в рецептата няма лимонов сок. Тайната е в новите за българския пазар лимонови корички – Финес на Dr.Oetker (Доктор Йоткер). Божествени са! Просто съм влюбена в тях! Използвах ги наскоро и за приготвянето на козуначени кифлични. Ароматните лимонови корички можете да ги използвате за торти, дребни сладки, мъфини, козунаци, напитки…

Ароматът на лимон от лимоновите корички на Dr.Oetker, в комбинация с ваниления аромат от ванилената захар пак на Dr.Oetker си партнират отлично с маслото, орехите и бадемовото брашно в рецептата.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Вижте още:

Какаови сладки с орехи и сушени череши

Сладки с рожков и бадеми

Сладки с мюсли без печенеPin It

Рошави маслени сладки с дъх на лимон

roshavi-masleni-sladki-s-dah-na-limon

От sheytanova

Публикувано на : 04/16/2014

    Сигурно се чудите откъде идва лимоновия аромат в тези сладки, при …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Маслото се разтопява и се разбива на крем заедно със захарта и фино смлените бадеми.
    2. Добавят се лимоновите корички на Dr.Oetker, бадемовото брашно и кокосовото брашно.
    3. Лъжица по лъжица се прибавя и пресятото брашно като се омесва меко тесто.
    4. С помощта на пош с остър накрайник се шприцова в желаната форма и големина върху тава с хартия за печене (да прилича на разрошено топче или цвете).
    5. Сладките се пекат в предварително загрята фурна на 170 градуса за около 7-12 минути в зависимост от големината. Сладките трябва да порозовеят по крайчетата.
    6. Оставете ги да изстинат върху решетка.

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress