Сигурно се чудите откъде идва лимоновия аромат в тези сладки, при положение, че в рецептата няма лимонов сок. Тайната е в новите за българския пазар лимонови корички – Финес на Dr.Oetker (Доктор Йоткер). Божествени са! Просто съм влюбена в тях! Използвах ги наскоро и за приготвянето на козуначени кифлични. Ароматните лимонови корички можете да ги използвате за торти, дребни сладки, мъфини, козунаци, напитки…
Ароматът на лимон от лимоновите корички на Dr.Oetker, в комбинация с ваниления аромат от ванилената захар пак на Dr.Oetker си партнират отлично с маслото, орехите и бадемовото брашно в рецептата.
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg
Вижте още:
Какаови сладки с орехи и сушени череши
Pin ItРошави маслени сладки с дъх на лимон

От 04/16/2014
Публикувано на :Сигурно се чудите откъде идва лимоновия аромат в тези сладки, при …
Необходими продукти
- 150 грама бяло брашно
- 1 пакетче масло 125 грама
- 50 грама пудра захар
- 50 грама орехи фино смлени
- 30 грама кокосово брашно
- 50 грама бадемово брашно
- 1 пакетче лимонови корички на Dr.Oetker
Приготвяне
- Маслото се разтопява и се разбива на крем заедно със захарта и фино смлените бадеми.
- Добавят се лимоновите корички на Dr.Oetker, бадемовото брашно и кокосовото брашно.
- Лъжица по лъжица се прибавя и пресятото брашно като се омесва меко тесто.
- С помощта на пош с остър накрайник се шприцова в желаната форма и големина върху тава с хартия за печене (да прилича на разрошено топче или цвете).
- Сладките се пекат в предварително загрята фурна на 170 градуса за около 7-12 минути в зависимост от големината. Сладките трябва да порозовеят по крайчетата.
- Оставете ги да изстинат върху решетка.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!