Има различни видове руладини – в единия случай може да приготвите пилешки гърди нарязани на тънко и да ги навиете на руло с плънка от зеленчуци или сирена.
Аз обаче искам да ви покажа една рецепта за руладини, в които вместо пилешки гърди ще използваме мляно место (кайма смес – 40% телешко, 60% свинско).
Руладини от кайма с топено сирене и кисели краставички Recipe

От 05/04/2012
Публикувано на :- Брой / порции: 7-8
- Подготовка: 25 минути
- Приготвяне : 20 минути
- Готово след: 45 минути
Има различни видове руладини - в единия случай може да приготвите пилешки …
Необходими продукти
- 500 грама кайма смес
- 1 средно голяма глава лук
- 1 яйце
- 1 филия хляб (аз ги правя без хляб, но повечето домакини предпочитат с хляб)
- 1/2 ч.л. кимион
- 1 ч.л. чубрица
- 2 с.л. ситно нарязах пресен магданоз
- 1/3 ч.л. лют червен пипер
- 100 грама топено сирене
- 3 броя кисели краставички
- олио / зехтин за пържене
Приготвяне
- Лукът се настъргва и се омесва заедно с каймата, намокрения предварително хляб и подправките. Добавя се и яйцето. Каймата се омесва, като се добавя малко вода, докато спре да остава по пръстите. Не трябва обаче да прекалявате с водата, за да не стане каймата прекалено мека и водниста.
- Каймата се оставя да престои в хладилник поне 1-2 часа, за да се усвоят добре подправките.
- След това каймата се разделя на топки, големи колкото желаем да ни бъдат големи руладините (7-8).
- Разстиламе всяка от топките като в средата поставяме от плънката - топеното сирене и нарязаните краставички. Загръщаме каймата добре, за да покрие цялата плънка.
- Руладините се пържат в силно нагорещено олио от всички страни.
Сервират се топли със салата според сезона.
- Course: Основно ястие
- Skill Level: Moderate
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!