Има различни видове руладини – в единия случай може да приготвите пилешки гърди нарязани на тънко и да ги навиете на руло с плънка от зеленчуци или сирена.

Аз обаче искам да ви покажа една рецепта за руладини, в които вместо пилешки гърди ще използваме мляно место (кайма смес – 40% телешко, 60% свинско).

 

Руладини от кайма с топено сирене и кисели краставички Recipe

ruladini_ot_mlyano_meso_s_topeno_sirene_i_kiseli_krastavichki

От sheytanova

Публикувано на : 05/04/2012

  • Брой / порции: 7-8
  • Подготовка: 25 минути
  • Приготвяне : 20 минути
  • Готово след: 45 минути

Има различни видове руладини – в единия случай може да приготвите пилешки …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Лукът се настъргва и се омесва заедно с каймата, намокрения предварително хляб и подправките. Добавя се и яйцето. Каймата се омесва, като се добавя малко вода, докато спре да остава по пръстите. Не трябва обаче да прекалявате с водата, за да не стане каймата прекалено мека и водниста.
  2. Каймата се оставя да престои в хладилник поне 1-2 часа, за да се усвоят добре подправките.
  3. След това каймата се разделя на топки, големи колкото желаем да ни бъдат големи руладините (7-8).
  4. Разстиламе всяка от топките като в средата поставяме от плънката – топеното сирене и нарязаните краставички. Загръщаме каймата добре, за да покрие цялата плънка.
  5. Руладините се пържат в силно нагорещено олио от всички страни.
    Сервират се топли със салата според сезона.

WordPress Recipe Plugin by ReciPress