Рулото Стефани го заобичах в детството си. Едва ли има всъщност българин, който да не обуча руло Стефани. И да има, по-скоро е изключение 🙂

Има различни рецепти за рулото, основно се различават по това как се овкусява каймата. Аз лично добавям лук, нарязан на ситно, но ако предпочитате може да го избегнете. Също така има вариации и в подправките, които се слагат в каймата. Възможностите са много – черен пипер, магданоз, кимион, кориандър, чубрица, червен пипер…

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Вижте още:

Бутер кошнички с моцарела и кайма

Пълнени патладжани със зеленчуци и кайма

Руло Стефани

rulo_stefani

От sheytanova

Публикувано на : 10/19/2013

    Рулото Стефани го заобичах в детството си. Едва ли има всъщност българин, …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Каймата се омесва заедно с галетата, яйцето, подправките, лука и се меси около 10 минути. След това се оставя поне 30 минути в хладилник, за да поеме аромата на подправките.
    2. Яйцата се сваряват (трябва да са твърдо сварени) и се нарязват на половинки.
    3. Морковите се сваряват и с нарязват на лентички. Краставичките също се нарязват на лентички.
    4. Каймата се изсипва върху домакинско фолио и се разстила в правоъгълна форма с дебелина около 1 с.м.
    5. По средата се нареждат яйцата, краставичките и морковите.
      rulo_stefani_
    6. Единият край на стреч фолиото се повдига внимателно и се оформя руло. Премества се в тавичка за печене.
      rulo_steffani
    7. Поръсва се с малко галета и се пече около 40 минути в умерено загряна фурна.
    8. След това се поръсва с настъргания кашкавал и се допича още десетина минути. Рулото Стефани може да се поднесе с картофено пюре.

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress