Преди Великден е добре да затегнем коланите, за да можем максимално да се насладим на агнешкото за Великден. За това ви предлагам тази салата с айсберг и пилешко, чиито дресинг напомня за дресинга на салата Цезър. В дресинга на нашата салата с пиле има аншоа, зехтин, оцет, няколко ореха, пресен магданоз и сос уорчестър. Всички съставки се слагат в чопър и се смилат добре.

Пилешкото месо можете да го изпечете предварително, а можете директно да го свалите от тигана и да го добавите към салатата. И двата варианта са подходящи. На мен лично и студените пилешки гърди в салата ми допадат. Единственото по-специфично, което правя е, че след като сваля пилешкото месо от грил-тигана го овалвам в ситно нарязан магданоз и малко зехтин. Така пилешките гърди запазват своята сочност.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg Vashata_mesarnica

Вижте още:

Салата с печено пиле

Зелена салата с риба тон и царевица

Зелена салата с цитруси и червен лук

Зелена салата със запечено сирене халумиPin It

Салата с айсберг, пиле и пармезан

salata-s-aisberg-pile-i-parmezan

От sheytanova

Публикувано на : 04/19/2014

  • Брой / порции: 4-5 порции

Преди Великден е добре да затегнем коланите, за да можем максимално да се …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Пилешките гърди се нарязват на жулиени, поръсват се със сол и се овкусяват с 1 с.л. сос уорчестър.
  2. Запичат се на грил тиган. След като се свалят от тигана се овалват с нарязан на ситно магданоз + малко зехтин.
  3. Айсбергът се нарязва на парченца и се поръсва със сол.
  4. Аншоата + зехтина+ оцета+ орехите + 1 с.л. сос Упрчестър се смилат в чопър.
  5. Пилешкото месо се нарежда върху айсберга и се полива с дресинга. Отгоре се настъргва пармезан.

    WordPress Recipe Plugin by ReciPress