Преди Великден е добре да затегнем коланите, за да можем максимално да се насладим на агнешкото за Великден. За това ви предлагам тази салата с айсберг и пилешко, чиито дресинг напомня за дресинга на салата Цезър. В дресинга на нашата салата с пиле има аншоа, зехтин, оцет, няколко ореха, пресен магданоз и сос уорчестър. Всички съставки се слагат в чопър и се смилат добре.
Пилешкото месо можете да го изпечете предварително, а можете директно да го свалите от тигана и да го добавите към салатата. И двата варианта са подходящи. На мен лично и студените пилешки гърди в салата ми допадат. Единственото по-специфично, което правя е, че след като сваля пилешкото месо от грил-тигана го овалвам в ситно нарязан магданоз и малко зехтин. Така пилешките гърди запазват своята сочност.
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg
Вижте още:
Зелена салата с риба тон и царевица
Зелена салата с цитруси и червен лук
Зелена салата със запечено сирене халуми
Pin ItСалата с айсберг, пиле и пармезан

От 04/19/2014
Публикувано на :- Брой / порции: 4-5 порции
Преди Великден е добре да затегнем коланите, за да можем максимално да се …
Необходими продукти
- 1 глава айсберг
- 500 грама пилепки гърди
- 3 филенца аншоа
- 1 с.л. орехи изчистени, сурови
- 5 с.л. зехтин + още малко за овалване на гърдите (с магданиоза)
- 4 с.л. оцет
- 1 с.л. сос Уорчестър + още 1 с.л. за овкусяване на гърдите
- сол на вкус
- няколко стръка магданоз
- пармезан за поръсване
Приготвяне
- Пилешките гърди се нарязват на жулиени, поръсват се със сол и се овкусяват с 1 с.л. сос уорчестър.
- Запичат се на грил тиган. След като се свалят от тигана се овалват с нарязан на ситно магданоз + малко зехтин.
- Айсбергът се нарязва на парченца и се поръсва със сол.
- Аншоата + зехтина+ оцета+ орехите + 1 с.л. сос Упрчестър се смилат в чопър.
- Пилешкото месо се нарежда върху айсберга и се полива с дресинга. Отгоре се настъргва пармезан.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!