Открих охладено патешко месо в София и съм много щастлива! Приготвяла съм и преди патешко месо, но в общия случай е било замразено, вносно; а сега има свежо, българско патешко месо. И така… реших да приготвя салата с патешко бонфиле и леща. Използвах френска леща, която има по-различен вкус както от традиционната наша българска леща, така и от червената.
Патешките бонфилета се приготвят лесно – можете да ги панирате, както аз направих или да ги приготвите например на тиган. Ето няколко идеи как се приготвя патешко бонфиле:
Патешки бонфилета с карамелизиран ананас
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg
Салата с патешко бонфиле и леща

От 11/20/2014
Публикувано на :- Брой / порции: 4 порции
Открих охладено патешко месо в София и съм много щастлива! Приготвяла съм …
Необходими продукти
- 600 грама патешко бонфиле
- 70 грама френска леща
- 1 връзка рукола
- 12-15 чери домати
- сол на вкус
- 2 щипки сушена манатарка
- 1 щипка червен пипер
- 2 щипки черен пипер
- галета за овалване
- 1 с.л. сос Тариаки
- 1 с.л. бял балсамов оцет
- 2 с.л. олио от гроздови семена
- олио за пържене
Приготвяне
- Галетата се смесва със сушената манатарка, червения и черния пипер. Филетата се овалват в сместа и се пържат в предварително силно загряно олио.
- Пържат се от двете страни до златисто. След това се оставят мазнината да се отцеди върху хартия.
- Лещата се сварява в подсолена вода и се отцежда добре.
- Руколата се нарежда на дъното на чинията, заедно с нарязаните на 2 чери доматки, отцедената леща и бон филетата. салатата се овкусява с винегрет от олио от гроздови семена, бял балсамов оцет, сос Тариаки, сол.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!