Открих охладено патешко месо в София и съм много щастлива! Приготвяла съм и преди патешко месо, но в общия случай е било замразено, вносно; а сега има свежо, българско патешко месо. И така… реших да приготвя салата с патешко бонфиле и леща. Използвах френска леща, която има по-различен вкус както от традиционната наша българска леща, така и от червената.

Патешките бонфилета се приготвят лесно – можете да ги панирате, както аз направих или да ги приготвите например на тиган. Ето няколко идеи как се приготвя патешко бонфиле:

Патешки бонфилета с карамелизиран ананас

Патешко бонфиле на тиган

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg   Vashata_mesarnica

 

Салата с патешко бонфиле и леща

salata-s-pateshko-bonfile-i-frenska-lesta

От sheytanova

Публикувано на : 11/20/2014

  • Брой / порции: 4 порции

Открих охладено патешко месо в София и съм много щастлива! Приготвяла съм …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Галетата се смесва със сушената манатарка, червения и черния пипер. Филетата се овалват в сместа и се пържат в предварително силно загряно олио.
  2. Пържат се от двете страни до златисто. След това се оставят мазнината да се отцеди върху хартия.
  3. Лещата се сварява в подсолена вода и се отцежда добре.
  4. Руколата се нарежда на дъното на чинията, заедно с нарязаните на 2 чери доматки, отцедената леща и бон филетата. салатата се овкусява с винегрет от олио от гроздови семена, бял балсамов оцет, сос Тариаки, сол.

    WordPress Recipe Plugin by ReciPress