Тази салата е особено подходяща за цялата година. Сьомга, салата айсберг, майонеза и горчица можем да намерим по всяко време през цялата година. Друг е въпросът как ще е качеството на айсберга.

Истината е, че от Деан научих, че айсбергът става по-вкусен, когато леко се намачка с ръце преди да се поднесе. Преди това аз никога не съм намачквала айсберга, защото визуално иначе ми допада повече. А и е една идея по-хрупкав. Така че стигнахме до компромис – леко да стискаме с ръце айсберга за салатата 🙂 Оставам на вас да изберете как да го приготвите.

По отношение на соса за салатата използвах майонеза без яйца, защото смятам, че ще е по-добре с оглед на това, че в салатата има риба. Може би сте чували, че има хора, които като хапват риба, не я комбинират с млечни продукти и яйца по различни причини. Аз лично харесвам риба, запечена със сметана, но това е въпрос на избор. Специално тази салата ми се струва, че става по-лека с тази майонеза.

Вижте още:

Запеканка с картофи, пушена сьомга и червен лук

Киш със сьомга и рикота

Рулца от тиквички с пушена сьомга и крема сирене

Пилешко с картофи, гъби и майонеза на фурнаPin It

Салата айсберг със сьомга и майонезен сос

aisberg_sas_siomga_i_maionezen_sos

От sheytanova

Публикувано на : 08/10/2013

  • Брой / порции: 3 порции

Тази салата е особено подходяща за цялата година. Сьомга, салата айсберг, …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Майонезата без яйца се разбърква заедно с горчицата и се добавя сол и нарязаният магданоз.
  2. Айсбергът и сьомгата се нарязват на парченца и се смесват заедно със соса.
  3. По желание се поднася с лимон.

    WordPress Recipe Plugin by ReciPress