Нямам претенции да разбирам от футбол, макар навярно да се интересувам една идея повече от повечето жени. Знам обаче, че Италия са ми фаворит за финала. Гледах мача с Германия в петък и освен, че имам пристрастия към Ботуша, адзурите с играта си ми станаха още по-симпатични.
По тази причина изразявам подкрепата си към тях и цветово в кухнята. Ще приготвя една салата капрезе в цветовете на италианския флаг.
За целта ще започнем с една рецепта за песто дженовезе (или т.нар. босилково песто), което можете да го замените и с магданозено песто. Аз лично предпочитам босилковото песто по-рядко и за това преди да го сложа върху салатата го разреждам с малко зехтин, но ако вие го предпочитате по гъсто, използвайте по-малко зехтин за рецептата за песто дженовезе. Ето как се прави босилково песто:
Салата Капрезе за финала на Европейското по футбол 2012 Recipe

От 07/01/2012
Публикувано на :Нямам претенции да разбирам от футбол, макар навярно да се интересувам …
Необходими продукти
- 3 еднакви по големина домата по-твърди
- 2 топки моцарела от по 125 грама
- 1 връзка босилек
- 1 кафена чаша зехтин
- 1 шепа кедрови ядки или орехи
- сол
- 2 с.л. пармезан настърган
- 1 с.л. магданоз
Приготвяне
- Започваме с приготвянето на песто дженовезе. Листата босилек се слагат в блендер заедно с кедровите ядки, пармезан, магданоз, сол и зехтин. Продуктите се пасират до получаване на не напълно гладко песто, ядките съвсем леко трябва да се усещат.
- След като босилковото песто е готово, доматите и моцарелата се нареждат в чиния като се редуват и леко се застъпват и отгоре се слага босилковото песто!
- Форца Италия!
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!