Нямам претенции да разбирам от футбол, макар  навярно да се интересувам една идея повече от повечето жени. Знам обаче, че Италия са ми фаворит за финала. Гледах мача с Германия в петък и освен, че имам пристрастия към Ботуша, адзурите с играта си ми станаха още по-симпатични.

По тази причина изразявам подкрепата си към тях и цветово в кухнята. Ще приготвя една салата капрезе в цветовете на италианския флаг.

За целта ще започнем с една рецепта за песто дженовезе (или т.нар. босилково песто), което можете да го замените и с магданозено песто. Аз лично предпочитам босилковото песто по-рядко и за това преди да го сложа върху салатата го разреждам с малко зехтин, но ако вие го предпочитате по гъсто, използвайте по-малко зехтин за рецептата за песто дженовезе. Ето как се прави босилково песто:

Салата Капрезе за финала на Европейското по футбол 2012 Recipe

salata_kapreze

От sheytanova

Публикувано на : 07/01/2012

    Нямам претенции да разбирам от футбол, макар  навярно да се интересувам …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Започваме с приготвянето на песто дженовезе. Листата босилек се слагат в блендер заедно с кедровите ядки, пармезан, магданоз, сол и зехтин. Продуктите се пасират до получаване на не напълно гладко песто, ядките съвсем леко трябва да се усещат.
    2. След като босилковото песто е готово, доматите и моцарелата се нареждат в чиния като се редуват и леко се застъпват и отгоре се слага босилковото песто!
    3. Форца Италия!

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress