От дете обичах „зимните“ салати с ряпа. Към тях традиционно спадат и салатите с настъргано цвекло, но него го „проядох“ значително по-късно. Ряпа обаче обичах всякаква – толкова много ядях, че у нас се притесняваха да не ме заболи стомаха. Истината е, че продължавам да ям салати с ряпа в най-различни комбинации.

В тази салата единственото по-интересно е дресингът – останалото си е „класика“ – настъргани моркови и бяла ряпа. За дресънга използвах бял винен оцет, олио от рапица, една лъжичка мед. Съставките се разбъркват предварително (като медът задължително трябва да е течен). След като зеленчуците са настъргани се объркват с дресинга и салатата се поднася.

Това е всичко!

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Вижте още витаминозни салати:

Салата от цвекло, моркови, кедрови ядки и чия

Хрупкава целина с рикота и орехи

Салата с био червено цвекло и моркови

Оранжева витаминозна салата