Честно да си призная не съм много на „ти“ с цвеклото. Мирише ми на пръст и това си е 🙂
Майка ми обаче постоянно ме убеждава по телефона колко е полезно и аз от куртоазия да не й затворя съм се наслушала на какви ли не истории за полезните свойства на кореноплодното.
Както се досещате, майка ми също чете блога и тази рецепта е в нейна чест 🙂 Да е спокойна, че дъщеричката х яде цвекло. Според мама има два вида цвекло – едните миришат на пръст, а другите – не. Според мен има два вида цвекло – едните миришат на пръст, а другите – миришат страшно много на пръст. Купих от първите и приготвих тази салата. Овкусих я обилно със зехтин, бял винен оцет, добавих чиа и кедрови ядки с надеждата да променят вкуса на цвеклото към по-добро и взе че се получи! Доволна съм! Хапнахме салата и даже може скоро и да експериментираме пак с червено цвекло!
Единствената салата, която бях приготвяла до сега с консервирано червено цвекло. Рецептата можете да видите тук.
Вижте още:
Зелена салата с цитруси и червен лук
Салата дзадзики – гръцкият вариант на снежанка
Pin It
Салата от цвекло, моркови, чия и кедрови ядки

От 11/22/2013
Публикувано на :- Брой / порции: 2 порции
Честно да си призная не съм много на "ти" с цвеклото. Мирише ми на пръст и …
Необходими продукти
- 1 червено цвекло
- 5 моркова
- 1 с.л. лимонов сок прясно изцеден
- 2 с.л. зехтин
- 3 с.л. винен оцет бял
- 1 ч.л. чиа
- 1 с.л. кедрови ядки
- сол на вкус
Приготвяне
- Морковите и червеното цвекло се настъргват и се посоляват.
- Лимоновият сок, зехтинът и винения оцет се смесват и с дресинга се овкусява салатата.
- Най-отгоре се поръсва със семена от чиа и кедрови ядки.
- Салатата се консумира веднага след като се приготви.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Много вкусно аз слагам и ябъка:) а семената от чия накисваш ли ги
В случая не съм ги накиснала, но е добре да се накисват!