Честно да си призная не съм много на „ти“ с цвеклото. Мирише ми на пръст и това си е 🙂

Майка ми обаче постоянно ме убеждава по телефона колко е полезно и аз от куртоазия да не й затворя съм се наслушала на какви ли не истории за полезните свойства на кореноплодното.

Както се досещате, майка ми също чете блога и тази рецепта е в нейна чест 🙂 Да е спокойна, че дъщеричката х яде цвекло. Според мама има два вида цвекло – едните миришат на пръст, а другите – не. Според мен има два вида цвекло – едните миришат на пръст, а другите – миришат страшно много на пръст. Купих от първите и приготвих тази салата. Овкусих я обилно със зехтин, бял винен оцет, добавих чиа и кедрови ядки с надеждата да променят вкуса на цвеклото към по-добро и взе че се получи! Доволна съм! Хапнахме салата и даже може скоро и да експериментираме пак с червено цвекло!

Единствената салата, която бях приготвяла до сега с консервирано червено цвекло. Рецептата можете да видите тук.

Вижте още:

Оранжева витаминозна салата

Зелена салата с цитруси и червен лук

Салата дзадзики – гръцкият вариант на снежанка

Кедровите ядки в кулинарията

 Pin It

Салата от цвекло, моркови, чия и кедрови ядки

salata_ot_cvetklo_i_morkovi_s_chia_i_kedrovi_yadki

От sheytanova

Публикувано на : 11/22/2013

  • Брой / порции: 2 порции

Честно да си призная не съм много на „ти“ с цвеклото. Мирише ми на пръст и …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Морковите и червеното цвекло се настъргват и се посоляват.
  2. Лимоновият сок, зехтинът и винения оцет се смесват и с дресинга се овкусява салатата.
  3. Най-отгоре се поръсва със семена от чиа и кедрови ядки.
  4. Салатата се консумира веднага след като се приготви.

    WordPress Recipe Plugin by ReciPress