Тази салата с карфиол е по идея на майка ми. Нейно е и изпълнението…  и всичко! В тази връзка по отношение на салата мога само да ви кажа да я пробвате! Салата е с много средиземноморски дух, за това навярно е по-добре да използвате зехтин вместо олио.

Между другото мои приятели ми донесоха като подарък от Малта каперси от Гозо. Скоро ще ги пробвам и ще пиша специално за това.

Харесайте страницата ни във фейсбук – Merudia.bg

Вижте още:

Карфиол темпура

Крем супа от карфиол и броколиPin It

Салата от карфиол, каперси и маслини

salata_s_karfiol_kapersi_i_maslini

От sheytanova

Публикувано на : 11/20/2013

  • Брой / порции: 2-3 порции

Тази салата с карфиол е по идея на майка ми. Нейно е и изпълнението…  и …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Измитата и отцедена глава карфиол се накъсва на цветчета (на розички).
  2. Нарязва се чесънът, посолява се на вкус, поръсва се олио и се пече във фурна на 200 градуса около 20 минути.
  3. След като изстине, карфиолът се обърква с нарязаните маслини и каперси.
  4. Лимонът се изцежда е се залива със сока. Останалата част от лимона се настъргва на стъргалото в блендера и се прибавя към салатата. Обърква се внимателно да не се разкъсат цветчетата на карфиола, слага се магданозът и в случая се поръсва с черен пипер.

    WordPress Recipe Plugin by ReciPress