Набавянето на витамини през зимата е по-трудно в сравнение с лятото и за това рецептата с цвекло за салатата с био червено цвекло и моркови е особено подходяща за сезона. Както вече писах за рецептите си предпочитам да използвам био червено цвекло, което е особено полезно и диетично. То е готово приготвено и е богато на калиеви соли, сяра, фосфор и магнезий.
Въпреки, че в цвеклото се съдържат захари, био червеното цвекло е подходящо и за диабетици. Подходящо е, ако спазвате диета за пречистване от токсините – то ускорява изхвърлянето им от организма.
Био червено цвекло можете да купите от тук. В тази салата използвам майонеза без яйца и по този начин рецептата е подходяща и за пости.
Ето още една идея за богата на витамини салата с моркови.
Харесайте страницата ни във фейсбук – http://www.facebook.com/Merudia.bg
Pin ItСалата с био червено цвекло и моркови

От 02/18/2013
Публикувано на :- Брой / порции: 2-3 порции
Набавянето на витамини през зимата е по-трудно в сравнение с лятото и за …
Необходими продукти
- 1 буркан червено цвекло 330 гр.
- 250 грама моркови
- 200 грама майонеза без яйца
- 1 с.л. копър нарязан на ситно
- сол на вкус
- черен пипер по желание
Приготвяне
- Цвеклото се нарязва на къси ленти, а морковите се настъргват на ренде.
- Заедно с майонезата, копъра и солта се разбъркват добре.
- По желание може да подправите с черен пипер на вкус.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!