Набавянето на витамини през зимата е по-трудно в сравнение с лятото и за това рецептата с цвекло за салатата с био червено цвекло и моркови е особено подходяща за сезона. Както вече писах за рецептите си предпочитам да използвам био червено цвекло, което е особено полезно и диетично. То е готово приготвено и е богато на калиеви соли, сяра, фосфор и магнезий.

Въпреки, че в цвеклото се съдържат захари, био червеното цвекло е подходящо и за диабетици. Подходящо е, ако спазвате диета за пречистване от токсините – то ускорява изхвърлянето им от организма.

Био червено цвекло можете да купите от тук. В тази салата използвам майонеза без яйца и по този начин рецептата е подходяща и за пости.

Ето още една идея за богата на витамини салата с моркови.

Харесайте страницата ни във фейсбук – http://www.facebook.com/Merudia.bg

Pin It

Салата с био червено цвекло и моркови

salata_s_bio_cherveno_cveklo

От sheytanova

Публикувано на : 02/18/2013

  • Брой / порции: 2-3 порции

Набавянето на витамини през зимата е по-трудно в сравнение с лятото и за …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Цвеклото се нарязва на къси ленти, а морковите се настъргват на ренде.
  2. Заедно с майонезата, копъра и солта се разбъркват добре.
  3. По желание може да подправите с черен пипер на вкус.

    WordPress Recipe Plugin by ReciPress