Най-специфичното в тази рецепта за салата с печено пиле е начинът, по който се приготвят пилешките гърди. След като се осолят и подправят с черен пипер се начукват до дебелина около 1,5 см и се натриват с рас ел ханут. За да полепнат добре подправките е добре съвсем леко да намазните пилешкото месо за салатата.

След това се запичат в намаслен тиган с незалепващо покритие като се обръщат на всяка минута. Това се повтаря докато пилешките гърди добият коричка. Ако са начукани добре и на тънко няма причина вътре да останат сурови. След като ги свалите от тигана, веднага ги оваляйте в нарязан на ситно магданоз и малко зехтин. Така ще останат сочни. Оставете ги да си починат и след това ги нарежете на жулиени.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Вижте още:

Зелена салата с риба тон и царевица

Зелена салата с цитруси и червен лук

Зелена салата със запечено сирене халумиPin It

Салата с печено пиле

salata_s_pecheno_pile

От sheytanova

Публикувано на : 11/01/2013

  • Брой / порции: 3 порции

Най-специфичното в тази рецепта за салата с печено пиле е начинът, по …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Зелената салатка се накъсва на парчета. Подправя се със зехтин с лимон и сол. Нарежда се в чиниите за салата.
  2. Отгоре се слагат по няколко маслини, разполовени чери доматчета и селъри.
  3. Най-отгоре се нарязват изпечените и нарязани на жулиени пилешки гърди.

    WordPress Recipe Plugin by ReciPress