Интересното на тази рецепта за шишчета е, че вместо да се използват цели парчета месо се използва наденица, нарязана на парчета. Между всяко от парчетата се слага зеленчук – червена чушка, зелена чушка, лук, гъби, морков – с каквото разполагате и каквито зеленчуци обичате. Шишчетата с наденица можете да запечете както на грил, барбекю, така и да оребрен тиган или на фурна. Аз лично за пекох шишчетата със зеленчуците на фурна.

Към шишчетета можете да поднесете за гарнитура бобена салата или нещо по-свежо – салата дзадзики например. Аз нямах време да приготвям каквито и да е гарнитури и използвах истински смилянски боб, който имах сварен от предната вечер. Подправих го само със сол, оцет и олио от гроздови семена.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg?ref=tn_tnmn Vashata_mesarnica

Вижте още:

Рибни шишчета от бял амур

Пуешки хапки на грил тиган

Редено свинско

Хапки със скариди и авокадо

 

 Pin It

Шишчета от наденица със зеленчуци

shishcheta-s-nadenitsa

От sheytanova

Публикувано на : 01/13/2014

  • Брой / порции: за 8 шишчета

Интересното на тази рецепта за шишчета е, че вместо да се използват цели …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Наденицата се нарязва на хапки.
  2. На дървени шишчета се нанизват като се редуват наденица и зеленчуци докато продуктите свършат.
  3. Шишчетата се пекат около 45 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса.

    WordPress Recipe Plugin by ReciPress