Интересното на тази рецепта за шишчета е, че вместо да се използват цели парчета месо се използва наденица, нарязана на парчета. Между всяко от парчетата се слага зеленчук – червена чушка, зелена чушка, лук, гъби, морков – с каквото разполагате и каквито зеленчуци обичате. Шишчетата с наденица можете да запечете както на грил, барбекю, така и да оребрен тиган или на фурна. Аз лично за пекох шишчетата със зеленчуците на фурна.
Към шишчетета можете да поднесете за гарнитура бобена салата или нещо по-свежо – салата дзадзики например. Аз нямах време да приготвям каквито и да е гарнитури и използвах истински смилянски боб, който имах сварен от предната вечер. Подправих го само със сол, оцет и олио от гроздови семена.
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg?ref=tn_tnmn
Вижте още:
Pin It
Шишчета от наденица със зеленчуци

От 01/13/2014
Публикувано на :- Брой / порции: за 8 шишчета
Интересното на тази рецепта за шишчета е, че вместо да се използват цели …
Необходими продукти
Приготвяне
- Наденицата се нарязва на хапки.
- На дървени шишчета се нанизват като се редуват наденица и зеленчуци докато продуктите свършат.
- Шишчетата се пекат около 45 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Хубава седмица и на теб, Роси! 🙂