Всички, които обичат шкембе чорба ще харесат и следващата ми рецепта за шкембе с език на фурна. Ключовото е да си купите качествено шкембе и език и да ги сварите добре. Продават окрехкотено шкембе, но аз лично не го предпочитам. Най-добре е да използвате тенджера под налягане или да варите часове наред. Само така ще сте сигурни, че шкембето и езикът са сварени добре. Още докато е топъл телешкият език трябва да го обелите, защото в противен случай е много по-трудно.
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg
Вижте още:
Шкембе с език на фурна

От 02/16/2014
Публикувано на :- Брой / порции: 4 порции
Всички, които обичат шкембе чорба ще харесат и следващата ми рецепта за …
Необходими продукти
- 1,5 кг телешко шкембе
- 1 брой телешки език
- 1 дафинов лист
- 1 с.л. червен пипер
- черен пипер на вкус
- 3-4 с.л. кашкавал настърган
- сол на вкус
Приготвяне
- Езикът се сварява добре с 1 дафинов лист и се обелва.
- След това заедно със свареното шкембе се нарязват на парченца.
- Прибавя се сол, черен пипер и червен пипер. Обърква се добре.
- Всичко се прехвърля в тавичка за печене като се добавя съвсем малко вода, от тази, в която е вряло шкембето.
- Пече се около 40 минути, като накрая се поръсва с кашкавал и се запича.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Рецептат е супер darling….. само махни този дафинов лист