Всички, които обичат шкембе чорба ще харесат и следващата ми рецепта за шкембе с език на фурна. Ключовото е да си купите качествено шкембе и език и да ги сварите добре. Продават окрехкотено шкембе, но аз лично не го предпочитам. Най-добре е да използвате тенджера под налягане или да варите часове наред. Само така ще сте сигурни, че шкембето и езикът са сварени добре. Още докато е топъл телешкият език трябва да го обелите, защото в противен случай е много по-трудно

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg  Vashata_mesarnica

Вижте още:

Бусека – шкембе по милански

Шкембе с гъби в гювеч

Шкембе чорба със зеленчуци

Шкембе с език на фурна

shkembe-s-ezik-na-furna

От sheytanova

Публикувано на : 02/16/2014

  • Брой / порции: 4 порции

Всички, които обичат шкембе чорба ще харесат и следващата ми рецепта за …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Езикът се сварява добре с 1 дафинов лист и се обелва.
  2. След това заедно със свареното шкембе се нарязват на парченца.
  3. Прибавя се сол, черен пипер и червен пипер. Обърква се добре.
  4. Всичко се прехвърля в тавичка за печене като се добавя съвсем малко вода, от тази, в която е вряло шкембето.
  5. Пече се около 40 минути, като накрая се поръсва с кашкавал и се запича.

    WordPress Recipe Plugin by ReciPress